Ga naar de inhoud
Entertainment

Politieke zorgen over 'exorbitant hoge prijs' doorverkochte Lowlands-tickets

Onder meer vanuit de politiek klinkt kritiek op de hoge prijzen voor doorverkochte tickets voor Lowlands, schrijft het 'AD' woensdag. Mensen die in de doorverkoop tickets voor het uitverkochte festival kopen, kunnen ruim 100 euro duurder uit zijn. Staatssecretaris Uslu komt in maart met een brief, bevestigt een bron aan het ANP na berichtgeving in de krant.

"Kennelijk hebben mensen het er wel voor over"

De toegangskaarten voor de komende editie van Lowlands waren zaterdag binnen een kwartier allemaal gereserveerd en niet veel later ook officieel uitverkocht. De tickets kostten 300 euro voor het gehele weekend en toegang tot de camping. Mensen mogen via Ticketmaster hun kaartjes doorverkopen met een maximum van 20 procent bovenop de aangekochte prijs. Inclusief de servicekosten van ongeveer 43 euro die Ticketmaster rekent, kan iemand die een kaartje via de doorverkoop wil bemachtigen daar wel 403 euro voor kwijt zijn.

Lowlands
Lees meer:
Lowlands binnen kwartier uitverkocht ondanks hoge ticketprijs van 300 euro

In het AD doen verschillende Tweede Kamerleden hun beklag over de gang van zaken. "Waarom moet een kaart ruim 100 euro duurder zijn? Ik zeur niet over een paar euro administratiekosten, maar wel over ruim honderd euro", zegt Mohammed Mohandis (PvdA). CDA-Kamerlid Lucille Werner zegt in de krant dat consumenten beschermd moeten worden tegen 'exorbitant hoge ticketprijzen als gevolg van doorverkoop'.

Billie
Lees meer:
Billie Eilish en Florence + The Machine bij eerste namen Lowlands

Ook een woordvoerder van Lowlands heeft gezien dat veel mensen op sociale media iets zeggen over de hoge prijzen. "Aan de andere kant, als er tickets worden aangeboden zijn ze meteen weg", laat hij aan het ANP weten. "Dus het is in die zin ook een beetje vraag en aanbod. Kennelijk hebben mensen het er wel voor over."