Ga naar de inhoud
Entertainment

'Pijnlijk voor Matthijs van Nieuwkerk dat The Connection met Patrick Lodiers net zo scoort'

Matthijs van Nieuwkerk The Connection Beeld © Olivier Thijssen

Kennisquiz 'The Connection' heeft dit seizoen een nieuwe presentator: Patrick Lodiers (51). Iets wat door de kijker beloond wordt met goede cijfers. En dat is behoorlijk pijnlijk voor Matthijs van Nieuwkerk (62), zegt Rob Goossens in 'De BLVD Podcast'.

Matthijs verbreekt zijn banden met omroep BNNVARA nadat over hem een artikel in de Volkskrant verschijnt over grensoverschrijdend gedrag bij De Wereld Draait Door. Omdat hij al zijn werk voorlopig neerlegt, neemt Patrick het stokje van hem over. En die weet van The Connection net zo'n succes te maken als Matthijs. En dat is zuur voor de voormalig DWDD-presentator, legt Rob uit in een nieuwe aflevering van De BLVD Podcast.

Matthijs presenteert het eerste seizoen niet alleen, hij is ook medebedenker van The Connection. "Het idee van het dan ook presenteren is dat het dan óók makkelijker is om het aan het buitenland te verkopen", legt Rob uit. 

GTST
Lees ook:
GTST maakt Ludo Sanders de Matthijs van Nieuwkerk van Meerdijk

"Want Matthijs had toch een beetje in zijn hoofd zitten: ik ga de nieuwe John de Mol worden en heel de wereld gaat The Connection spelen en dan gaat toch mijn tape van die uitzending naar Australië. En als dan blijkt dat het met Patrick ook prima gaat, dan is hij nog steeds als medebedenker waardevol geweest, maar is de toegevoegde waarde van het presenteren niet heel erg groot", vervolgt Rob. Maar volgens Luuk heeft dat ook met format te maken, dat zo sterk is dat je iedereen er wel neer kan zetten.

Beluister De BLVD Podcast nu via Spotify. Elke week verschijnt er een nieuwe aflevering.

Francis
Lees ook:
Francis van Broekhuizen speelt niet kandidaten, maar Matthijs van Nieuwkerk weg in The Connection