Ga naar de inhoud
Entertainment

Black Panther: Wakanda Forever best bekeken Marvel-film op Disney+

Chadwick Boseman in 'Black Panther' Beeld © Disney

'Black Panther: Wakanda Forever' is de best bekeken Marvel-film in de eerste vijf dagen op Disney+, maakte de streamingdienst bekend. De film van regisseur Ryan Coogler (36) verscheen woensdag op Disney+.

Volgens het platform werd Black Panther: Wakanda Forever in de eerste vijf dagen meer bekeken dan andere grote Marvel-films, zoals Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Eternals en Thor: Love and Thunder.

Chadwck
Lees ook:
Chadwck Boseman wilde script nieuwe Black Panther-film niet lezen voor hij stierf

Wakanda Forever is het vervolg op Black Panther uit 2018, waarin wijlen Chadwick Boseman de hoofdrol speelde. Chadwick overleed in augustus 2020 op 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker. Al in 2016 werd de ziekte bij hem vastgesteld, maar dit was tot aan zijn overlijden niet publiekelijk bekend. In de sequel is zijn personage ook overleden.

Marvel
Lees ook:
Marvel wint eerste acteerprijs ooit voor Angela Bassett in Black Panther

In het nieuwe deel spelen acteurs als Letitia Wright, Lupita Nyong'o, Winston Duke en Angela Bassett de hoofdrollen. Met een wereldwijde opbrengst van bijna 900 miljoen dollar was Wakanda Forever een van de grote bioscoophits van afgelopen jaar.

André onder indruk van Wakanda Forever: 'Emotionele film'

04:40