Ga naar de inhoud
Entertainment

Doodsbedreiging Jacques Vriens na geven steun aan Pim Lammers

Jacques Vriens Beeld © ANP

Ook schrijver Jacques Vriens (76) heeft maandag doodsbedreigingen ontvangen nadat hij collega Pim Lammers (29) verdedigde. Jacques heeft een bericht hierover van 'L1' bevestigd. Hij kreeg via Facebook onder meer de tekst dat 'hier in Castricum ook kwade joden zoals jij wonen' en dat als het aan de dreiger zou liggen 'jullie allemaal vandaag nog worden opgehangen'.

"Ik denk dat deze hetze tegen Pim vooral bedoeld is omdat hij voor kinderen schrijft over homoseksualiteit"

Pim gaf zaterdag de opdracht een gedicht te schrijven voor de Kinderboekenweek terug nadat hij doodsbedreigingen had ontvangen. Dit gebeurde nadat een fragment uit een verhaal voor volwassenen dat hij bijna tien jaar geleden schreef, werd gedeeld op sociale media. Het verhaal gaat over 'grooming', het proces waarbij een dader het vertrouwen wint van een ander met als doel misbruik. Zangeres Monique Smit en ook de religieuze lobbygroep Gezin in gevaar noemen Pim vanwege dit verhaal een 'pedofilie-activist'.

Mark
Lees ook:
Mark Rutte: 'Doodsbedreigingen aan adres Pim Lammers zijn onaanvaardbaar'

Jacques reflecteerde hierop in een bericht op Facebook. 'Ik denk dat deze hetze tegen Pim vooral bedoeld is omdat hij voor kinderen schrijft over homoseksualiteit; transgender en queer. Dat doet hij subtiel en geestig', oordeelt de auteur. 'Kinderen van nu zijn inmiddels door alle media aardig door de wol geverfd en worden er op een goed moment in hun omgeving mee geconfronteerd of zijn er zelf mee bezig en kunnen het er moeilijk mee hebben. Dan kun je het maar beter bespreekbaar maken en er als ouder niet bang voor zijn. Verhalen en gedichten kunnen daarbij helpen.'

Heleen
Lees ook:
Heleen van Royen neemt het op voor Pim Lammers na doodsbedreigingen

Jacques doet geen aangifte, laat hij desgevraagd weten. De auteur schreef bekroonde boeken als Achtstegroepers huilen niet en Oorlogsgeheimen. Hij is benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Bron: ANP/RTL Boulevard