Ga naar de inhoud
Entertainment

Nieuwe Danny en Sandy gaan voor '2023-versie'

Danique Graanoogst Beeld © ANP

Tristan van der Lingen en Danique Graanoogst kijken ernaar uit om 'de 2023-versie' van de hoofdrollen in de nieuwe Nederlandse versie van de musical 'Grease' te gaan spelen. Vrijdagavond wonnen zij de AVROTROS-talentenjacht 'Op zoek naar...', waarin gestreden werd voor de rollen van Danny en Sandy.

"Het zit zo lekker in het nu"

"Het zit zo lekker in het nu", zegt Danique tegen het ANP over de nieuwe versie van de bekende personages uit de film uit 1978. "Het is verfrissend en minder betuttelend. Sandy is minder naïef en heeft meer pit", vindt de actrice over haar personage.

Dit
Lees ook:
Dit zijn de winnaars van Op Zoek Naar...

Tijdens het zangprogramma hebben de hoofdrolspelers onder meer geleerd om zich kwetsbaar op te stellen en 'klein' te spelen. "Je moest iets losmaken en uit je comfortzone stappen om jezelf bloot te geven", blikt Danique terug. "Ik heb ook geleerd om heel klein te spelen met alleen je gezicht zonder grootse gebaren met je armen." Tristan sluit zich daarbij aan. "Ik ben nu frontman en hoef ook niks extra's meer met m'n gezicht te doen om aandacht te krijgen, want die krijg ik toch wel."

Na de winst in Op zoek naar... is er weinig tijd om na te genieten. Tristan verwacht dat de cast en crew hem en Danique 'met open armen' zullen ontvangen. "Wij moeten twee lege plekken vullen die essentieel zijn voor de productie. Zij zitten met smart op ons te wachten. Zij hebben er zin in en wij ook, dat matcht wel met elkaar."

Aangifte
Lees ook:
Aangifte van mishandeling tegen kandidaat van het programma ‘Op Zoek Naar...’

"We stappen op een rijdende trein", schetst Danique "Wij beginnen maandag en moeten over een paar weken de eerste try-outs spelen, dus we moeten gelijk aan de bak. Nu nog even twee dagen genieten, maar daarna gaan we aan de slag. Ik kijk het meest uit naar de repetities, om alles samen te laten komen en een Danny en Sandy à la 2023 te creëren."

Bron: ANP/RTL Boulevard