Ga naar de inhoud
Entertainment

Flemming en Antoon gaan er met Top 40 Awards vandoor

Flemming en Antoon Beeld © ANP

Antoon (20) en Flemming (26) zijn vrijdagavond in de prijzen gevallen tijdens de Top 40 Awards van Qmusic. In Rotterdam Ahoy werd Antoon uitgeroepen tot Beste Artiest, terwijl Flemming naar huis ging met de award voor Grootste Hit voor zijn nummer 'Automatisch'.

"Ik ben super dankbaar"

"Wauw!", was de eerste reactie van Antoon. "Ik heb helemaal geen speech voorbereid", vervolgde hij. "Maar ik ben super dankbaar en ik vind het superleuk dat jullie allemaal mijn muziek hebben geluisterd dit jaar." Flemming reageerde met: "Ik wil heel m'n team bedanken, m'n manager, m'n familie." Daarna richtte hij zich tot het publiek en zijn fans. "Dankjulliewel dat jullie mijn droom hebben laten uitkomen. We zijn hier om te blijven, dus dankjewel."

Antoon
Lees ook:
Antoon kan succes niet verklaren: 'Ik doe maar wat'

Son Mieux kreeg de prijs voor beste nieuwkomer. De Haagse band was met nominaties in drie categorieën een van de grote kanshebbers, maar greep naast de prijs voor Grootste Hit en ook de publieksprijs voor Beste Live Act ging aan de band voorbij. Die laatste prijs ging namelijk naar Suzan & Freek. De internationale prijzen werden verdeeld onder Harry Styles (Grootste Hit), Ed Sheeran (Beste Artiest) en Rosa Linn (Beste Nieuwkomer). Coldplay kreeg de publieksprijs voor beste Live Act Internationaal. Nieuw dit jaar waren de publieksprijzen voor Beste nationale en internationale DJ Act, die gingen naar Kris Kross Amsterdam en David Guetta.

Flemming
Lees ook:
Flemming en Ronnie Flex brengen samen nummer uit

De Top 40 Awards worden volgend jaar opnieuw in Rotterdam Ahoy uitgereikt.

Onlangs stond Antoon in de ZiggoDome met een eigen show. Hieronder zie je daar meer over. 

Antoon blikt terug op Ziggo Dome: 'Superblij met hoe het gegaan is'

01:51