Ga naar de inhoud
Entertainment

Marc Overmars werkt mee aan onderzoek grensoverschrijdend gedrag

Voormalig directeur van Ajax, Marc Overmars. Beeld © ANP

Marc Overmars (49) verleent zijn medewerking aan het onderzoek van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) rondom vermeend grensoverschrijdend gedrag binnen Ajax. Dit bevestigt een woordvoerder van de oud-voetbaldirecteur van Ajax tegen de 'NOS'.

"Wat we hebben gezegd, is vertrouwelijk"

Vorig jaar klaagt ISR nog over een gebrek aan medewerking vanuit zowel Ajax als Marc. Hierdoor wil het onderzoek destijds maar niet op gang komen. Nu, bijna een jaar na het vertrek van Marc bij Ajax, is het onderzoek mede dankzij een betere medewerking nog in volle gang. 

Marc
Lees ook:
Marc Overmars aan de slag bij Antwerp: 'Ik wil die bladzijde omdraaien'

Marc heeft in september nog schriftelijke vragen beantwoord die door het ISR worden gesteld. Waar die vragen precies over gingen is niet bekend. "Wat we hebben gezegd, is vertrouwelijk. Wij proberen onze volledige medewerking te verlenen aan dit onderzoek", zo reageert de woordvoerder van Marc. 

'Ook
Lees ook:
'Ook speelsters vrouwenelftal Ajax slachtoffer Marc Overmars'

De woordvoerder laat weten de uitkomsten van het tuchtonderzoek af te willen wachten. Marc werkt inmiddels bij Royal Antwerp, waar hij de leiding heeft over het voetbalbeleid. Hij moet het na een licht infarct eind december wel tijdelijk rustig aan te doen.