Ga naar de inhoud
Entertainment

Qmusic reikt Top 40 Awards weer groots uit na twee sobere edities

Qmusic Beeld © ANP

Na twee sobere edities vanwege de toen geldende coronaregels, reikt Qmusic de Top 40 Awards vrijdagavond weer groots uit. In Rotterdam Ahoy worden de muziekprijzen in het bijzijn van publiek uitgedeeld en zijn er live-optredens van nationale en internationale artiesten.

Grote kanshebbers op een prijs zijn Son Mieux, Tiësto, Harry Styles en Kris Kross Amsterdam. Ze zijn in drie categorieën genomineerd.

Maan
Lees ook:
Maan ontvangt allereerste Qmusic Top 40 Icon Award

De winnaars van zes categorieën, zoals Grootste Hit Nationaal en Internationaal en Beste Artiest Nationaal en Internationaal, worden bepaald op basis van de prestatie van de artiesten en nummers in de Top 40 van het voorgaande jaar. Daarnaast zijn er publieksprijzen: Beste Live Act Nationaal en Internationaal en Beste DJ-act Nationaal en Internationaal. Nieuw dit jaar is de Qmusic Top 40 Icon Award, die door de radiozender wordt toegewezen aan een artiest die een bijzondere prestatie heeft geleverd.

Måneskin
Lees ook:
Måneskin komt naar The Qube van Qmusic

Optredens zijn er van onder anderen Becky Hill, Tom Grennan, Davina Michelle, Son Mieux, Duncan Laurence, Armin van Buuren en Suzan & Freek. De show wordt gepresenteerd door radio-dj Domien Verschuuren.

Fred barst in huilen uit in de ochtendshow van Qmusic

00:50
Bron: ANP/RTL Boulevard
Meer over