Ga naar de inhoud
Entertainment

Slepende burenruzie in Mr. Frank Visser bereikt climax: 'Hoop dat we alles achter ons kunnen laten'

Mr. Frank Visser doet uitspraak Beeld © Mr. Frank Visser doet uitspraak 02-02-2023 SBS6

Mr. Frank Visser (71) lost samen met Viktor Brand (51) hoogoplopende kwesties en conflicten op voor de gewone man en vrouw in Nederland. Deze week is het duo in het piepkleine Zeeuwse dorpje Baarland, dat al jarenlang het strijdtoneel is van een burenruzie over de brandgang.

"Het gaat om de schutting en om het overpad. En alles wat daarbij komt, is irritatie"

Volgens de 71-jarige Adrie hebben zijn buren de brandgang tussen beide huizen zo smal gemaakt, dat hij nog nauwelijks zijn kont kan keren. Volgens hem staan er tijdens de bezichtiging van het huis nog geen schuttingen. En dan is er ook nog de kwestie van het pijpje van de buren, de afwatering van de toekomstige afdak, waarvan Adrie niet gediend is. Net als alle motoren die naast zijn huis staan. "Het gaat om de schutting en om het overpad. En alles wat daarbij komt, is irritatie", legt de vriendin van Adrie uit als Viktor langsgaat. 

Dat hij ook niet meer met zijn fiets achterom kan, vindt Adrie ook vervelend. Net als zijn andere buurman Dennis, die Adrie er ook bij betrokken heeft. De stiefvader van Dennis is invalide en moet via de smalle brandgang de woning betreden. En dat gaat maar nét. "Het is gewoon drama, het is echt drama dat pad."

Opzienbarende
Lees ook:
Opzienbarende ontdekking in Mr. Frank Visser doet uitspraak: 'Je liegt!'

De buren, Martijn en Miriam (die door hun buurtjes wordt omschreven als een drama queen), geven op hun beurt buurman Adrie de schuld van het versmallen van het pad. Ook kan Adrie volgens hen makkelijk door zijn poort en heeft hij het pad helemaal niet nodig.

Inmiddels heeft de burenruzie zijn knelpunt flink bereikt en is het de hoogste tijd dat Mr. Visser en Viktor als de brandweer richting Baarland gaan, om dit conflict voor eens en altijd te blussen. 

Verdrietige
Lees ook:
Verdrietige aflevering van Mr. Frank Visser doet uitspraak: 'Het leven is te kort om ruzie te maken'

Adrie wil dat de schutting wordt verplaats, het pijpje verwijderd en de motoren verdwijnen. Martijn en Miriam willen op hun beurt dat het recht van overpad verdwijnt, zodat ze geen last meer van hem hebben. Uiteindelijk beslist Meester Visser dat de schutting van Martijn en Miriam moet worden verplaatst, omdat het pad minimaal 90 centimeter breed moet zijn. Martijn en Miriam moeten bovendien vrije doorgang verlenen aan het hele pad aan Dennis. "Ik hoop dat we alles achter ons kunnen laten, alles", schudden ze na afloop elkaar de hand.

Mr. Frank Visser doet uitspraak zie je elke donderdag om 20.30 uur op SBS 6 en kijk je hier terug.

Buurtjes
Lees ook:
Buurtjes liggen twee jaar na mr. Frank Visser nog steeds met elkaar in de clinch