Ga naar de inhoud
Entertainment

Jaimie Vaes hield zoon niet weg bij Lil Kleine: 'Hoop dat ze een gezonde band krijgen'

Jaimie Vaes Beeld © ANP

Jaimie Vaes (33) vertelt in de online serie 'Open Kaart' meer over de huidige band tussen Lil Kleine (28), echte naam Jorik Scholten, en zoon Lío (3). Ook onthult Jaimie dat ze vermoedt dat haar zoon een vorm van autisme heeft.

"Ik hoop alleen maar, en dat meen ik vanuit de grond van mijn hart, dat Lío en zijn vader uiteindelijk een gezonde band krijgen"

Sinds de breuk ligt de volledige zorg van Lío in handen van Jaimie. Dat is soms aanpoten, ook financieel gezien. Ze wil wel benadrukken dat ze Lío niet bewust bij Jorik 'weghoudt', maar dat de rapper daar zelf voor kiest. "Ik hoop alleen maar, en dat meen ik vanuit de grond van mijn hart, dat Lío en zijn vader uiteindelijk een gezonde band krijgen." Die kans krijgen ze momenteel. 

Dit
Lees ook:
Dit zijn de grootste onthullingen uit Open Kaart met Jaimie Vaes

Jorik heeft zijn zoon een jaar niet gezien. Dat ligt echt aan hem, beweert Jaimie. "Als Jorik Lío eerder had willen zien, dan was dat al gebeurd. Het is zijn eigen keuze geweest om daar zo lang mee te wachten. Volgens mij heeft zijn advocaat daar laatst antwoord opgegeven: dat Jorik het zelf even wilde laten bekoelen."

Ouder zijn is meer dan even een uurtje samen doorbrengen, zegt Jaimie verder. "Lío is best wel intens. Hij heeft zijn eigen manier. Dat is niet altijd makkelijk voor Jorik, want er komt een hoop geduld bij kijken. Dus het is voor hem misschien ook moeilijk."

Rechter
Lees ook:
Rechter doet uitspraak: spullen Lil Kleine en Jaimie Vaes verdeeld

Lío toont vanaf jonge leeftijd tekenen van een vorm van autisme, aldus Jaimie. Daar maakt ze zich zorgen om. "Niet dat ik het erg vind, hè? Dat hij een vorm van autisme heeft. Maar je wil voor je kindje het allerbeste. Dat het leven hem toelacht en dat het niet moeilijk gemaakt wordt. Als moeder maak ik me zorgen om zijn welzijn."

Mede daarom pleit ze voor een 'gezonde en veilige' situatie waarin Lío zijn vader kan zien. Wat Jaimie betreft is dat onder professionele begeleiding, wat inmiddels ook gebeurt. Sinds Jaimie en Lío hun routine hebben gevonden, gaat het een stuk beter met de kleine. "Zijn ontwikkeling en progressie zijn enorm vooruit gegaan. Als moeder wil je die rust en veiligheid beschermen."

Bekijk hier de hele video.

Yvonne
Lees ook:
Yvonne Coldeweijer deelt gesprek met Jaimie Vaes over gelekte video Lil Kleine

Onlangs lekte Yvonne Coldeweijer een telefoongesprek met Jaimie. Daar had de juicekoningin zo haar redenen voor. 

Yvonne Coldeweijer legt uit waarom ze telefoongesprek Jaimie Vaes heeft gedeeld

01:48