Ga naar de inhoud
Entertainment

Dries Roelvink maakt opwachting in DNA Singers voor emotioneel duet

Dries Roelvink en Tjerko Beeld © RTL

Opnieuw staan er drie onbekende zangers en zangeressen met een bekend familielid op het podium in 'DNA Singers'. Zo maakt Dries Roelvink (64) zijn opwachting in de aflevering van donderdagavond. Hij zingt samen met zijn neef Tjerk de sterren van de hemel.

"Ik denk dat ze dat fantastisch zou vinden"

Tjerk doet qua zanggeluid niet onder voor zijn bekende oom. Net als bij Dries is zingen hem met de paplepel ingegoten. Als hij zijn mondharmonica er ook nog eens bij pakt, wordt het publiek en het panel - bestaande uit Quinty Trustfull, Jeroen van Koningsbrugge, Jaap Reesema en Edson da Graça - al helemaal uitzinnig. 

Dries
Lees ook:
Dries Roelvink belemmerd om grote droom uit te laten komen

Bovendien hebben de mannen een emotioneel verhaal. Tjerk is de zoon van de overleden zus van Dries. De bekende volkszanger heeft warme herinneringen aan haar. "Mijn zus was mijn tweede moeder. Toen ik twee, drie, vier jaar was, ging alle aandacht van mijn zus naar mij. Ook van Tjerks vader, hij deed ook leuke dingen met mij. Maar toen werd Tjerk geboren. Toen ging natuurlijk alle aandacht naar Tjerk."

Tijdens hun jeugd brengen de twee veel tijd met elkaar door. Een verbindende factor in de familie is de muziek: de moeder van Dries en oma van Tjerk was zangeres. "Er werd altijd gezongen bij ons", zegt Tjerk. "Van Dries hadden ze nooit verwacht dat hij ging zingen, van mij wel..."

Dries
Lees ook:
Dries Roelvink verandert leven van Spaanse barman met TikTok-video

Vooral voor Dries is het emotioneel om met zijn neef het podium te delen. "Het gevoel dat mij bekruipt, is dat zijn moeder er niet meer is, maar dit geweldig had gevonden dat we hier samen op tv iets zingen. Ik denk dat ze dat fantastisch zou vinden." 

Tjerk zingt samen met zijn oom een duet vol power

00:58

DNA Singers gemist? Je kunt de aflevering terugkijken bij Videoland.