Ga naar de inhoud
Entertainment

RTL-gezichten hoorden nieuws fusie via Teams: 'Leidt af, al die BN'ers'

De BLVD Podcast Beeld © RTL Boulevard

Begin deze week werd duidelijk dat de voorgenomen fusie tussen RTL Nederland en Talpa niet doorgaat omdat toezichthouder ACM (Autoriteit Consument & Markt) te veel bezwaren ziet. In de nieuwste aflevering van 'De BLVD Podcast' vertellen Luuk Ikink (40) en Rob Goossens (32) wat zij - en hun bekende RTL-collega’s - van dat nieuws vinden.

"Dan zie je opeens Gerard Joling met al zijn gouden platen"

De samenvoeging van de Nederlandse tak van RTL en Talpa van John de Mol gaat niet door omdat de twee bedrijven volgens waakhond ACM samen te veel marktmacht krijgen. Nadat het nieuws maandag bekend wordt gemaakt worden de presentatoren van RTL door Peter van der Vorst (programmadirecteur van RTL Nederland) en Sven Sauvé (CEO van RTL Nederland) in een Teams-meeting bijgepraat.

"Dat vind ik altijd heel grappig om te zien. Dan zie je opeens Gerard Joling met al zijn gouden platen", vertelt Luuk. “Je kunt een beetje kijken bij iedereen naar binnen."

De BLVD Podcast #13: Binnen loeren bij RTL-collega’s en Jacqueline Govaert geeft gezondheidsupdate na duik in poepvijver

33:08
Rob
Bekijk ook:
Rob Goossens: 'Talpa had fusie met RTL meer nodig'

"Je ziet dan ook dat de een gewoon overal schijt aan heeft en met tegenlicht en een heel gare webcam in zo’n meeting zitten. En een ander gaat op het allermooiste plekje van zijn huis zitten. En weer anderen hebben zoiets van: bekijk het lekker, ik laat mijn webcam uit", vult Rob aan. Zo zit Gallyon van Vessem voor haar boekenkast, naar eigen zeggen het ‘enige mooie opgeruimde plekje in haar huis'. Volgens Rob - die onlangs bij haar op bezoek was - is dat overigens zwaar overdreven.

"Het leidt mij wel altijd af met al die BN’ers", vervolgt Luuk. "Want er zitten er dan een stuk of veertig BN’ers en RTL-collega’s in, ik zit dan toch continu op nieuwe camera’s te klikken van: even bij jou kijken. Hé, Chantal is er ook - even koekeloeren."

Rob
Lees ook:
Rob Goossens openbaart bedragen graag geziene BN'ers in talkshows

Hoewel Luuk niets aan het nieuws kan veranderen, vraagt hij zich wel af of ACM wel denkt aan de toekomst. "Je maakt nu een beslissing en dat is een beslissing die consequenties heeft voor een lange periode. En dat superlokale, lineaire televisielandschap dat is over twintig jaar niet meer zo. Dat verandert gewoon continu", aldus de presentator.

Hoewel het volgens de heren 'even schakelen is', hebben ze vertrouwen in RTL. "Het is niet een rubberbootje dat doelloost dobbert op de oceaan en nu wacht op een golf. Misschien is het niet het meest zeewaardige schip, maar volgens mij zitten wij voorlopig nog even droog", aldus Rob.

Beluister De BLVD Podcast nu via Spotify, Apple, Google of je favoriete podcastapp. Elke donderdag verschijnt er een nieuwe aflevering.

Adverteerders
Lees ook:
Adverteerders blij met afketsen fusie RTL en Talpa