Ga naar de inhoud
Entertainment

Natasja Gibbs 'zelfverzekerd' over onderzoek na bekritiseerde uitspraken in Op1

Natasja Gibbs Beeld © ANP

Natasja Gibbs (44) ziet het onderzoek van de Ombudsman van de NPO naar haar gesprek met toenmalig ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers (53) in 'Op1' naar eigen zeggen 'zelfverzekerd' tegemoet. De NPO-presentatrice weet dat zij 'naar eer en geweten mijn journalistieke taak goed heb uitgevoerd'. Dat zegt Natasja woensdagavond in 'Jinek'.

De ombudsman ontvangt zo'n achthonderd klachten over de opmerking van Natasja dat Israël een 'apartheidsregime' voert. Veel klachten volgen na een oproep van columnist Jan Dijkgraaf. Hij maakt in een online column een vergelijking met het onderzoek dat de ombudsman van de NPO deed naar omroep Ongehoord Nederland.

Natasja stelt in Jinek dat haar vraag 'gebaseerd was op feiten, die kan ik staven'. Wel vindt zij het jammer dat het gesprek met Segers 'nu onderdeel is geworden van een discussie die veel dieper gaat dan: we zijn het niet eens met deze vraag'. "Het is nu onderdeel van de hetze waarin we elkaar de maat aan het nemen zijn."

Paul Jansen, die stopt als hoofdredacteur van de Telegraaf en Verenigde Staten-correspondent wordt, uit zich in hetzelfde gesprek wel kritisch over Natasja's opmerkingen: 

Natasja Gibbs reageert op ophef na uitspraken bij Op1

03:31
Ombudsman
Lees ook:
Ombudsman NPO doet onderzoek na 800 klachten over Natasja Gibbs in Op1

BNNVARA stelt eerder al in een reactie dat de uitlatingen van presentator Natasja Gibbs over Israël volgens de omroep 'voldoende steun in feiten en actualiteit' hebben. BNNVARA verwijst onder meer naar rapporten van Human Rights Watch, Amnesty International en de Verenigde Naties.

Politie
Lees ook:
Politie nodigt Natasja Gibbs en Nadia Moussaid uit na kritische uitzending over stroomstootwapens