Ga naar de inhoud
Entertainment

Nederland in eerste halve finale tijdens Eurovisie Songfestival

Beeld © ANP

Nederland strijdt tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival om een finaleplek. Dat werd dinsdagavond duidelijk tijdens de loting in Liverpool, de stad waar het evenement in mei wordt gehouden.

Het Nederlandse duo Mia Nicolai en Dion Cooper zijn in de tweede helft van de halve finale op 9 mei aan de beurt. Ze nemen het dan op tegen veertien andere landen. Onder meer Portugal, Noorwegen, Ierland, Zweden en Israël treden dan ook op.

Griekenland
Lees ook:
Griekenland stuurt 16-jarige Victor Vernicos naar songfestival

Aan de tweede halve finale op 11 mei doen zestien landen mee. Onder meer Albanië, Australië, Armenië, België en Denemarken beklimmen dan het podium. In totaal zijn er twintig finaleplekken te vergeven.

Thema
Lees ook:
Thema Eurovisie Songfestival bekend: United By Music

De finale van de 67e editie van het songfestival is op 13 mei. Oekraïne, de winnaar van vorig jaar, staat al in de finale. Ook Italië, Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, lid van de zogenoemde 'big five', zijn al verzekerd van een finaleticket

Het Nederlandse duo Mia Nicolai en Dion Cooper is 'blij' met de loting voor de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Liverpool. "Ik begin steeds meer te beseffen dat dit er heel binnenkort aan zit te komen", zegt Nicolai in een video in haar Instagram Stories.

Bron: ANP/RTL Boulevard