Ga naar de inhoud
Entertainment

Jaap Reesema let goed op zijn gewicht: 'Blijf een mega-jojo'

Jaap Reesema Beeld © ANP

Jaap Reesema (38) vertelt in 'Vriendin' openhartig over zijn jeugd en de scheiding van zijn ouders. "Ik ging om met mijn verdriet door te eten, het welbekende emo-eten, en kwam kilo’s aan", vertelt hij hierover. Hoewel de kilo's er inmiddels zijn afgevlogen, moet de zanger nog altijd goed op zijn gewicht letten, merkt hij.

"De wens voor een wasbord is allang verleden tijd”

Wanneer Jaap terugblikt op zijn jeugd vertelt hij over de tijd waarin hij 'echt dik is'. “Ik kon me goed redden omdat ik sociaal ben, makkelijk praat en altijd veel grapjes maakte. Maar dik zijn is nooit leuk. Veel mensen zeiden: ‘Je bent toch gezellig, dus wat maakt het uit?’ Maar simpel: het is niet gezond, het is niet prettig en ik zat niet lekker in mijn vel."

Op een dag besluit hij het roer om te gooien: “Toen ik in Rotterdam rechten ging studeren, werd ik zanger in de Hermes House Band. Ik was toen topzwaar en voor onze optredens droeg ik een - op maat gemaakt - gouden pak. Toen ik de eerste keer met dat pak optrad, was ik enorm aan het zweten. Ineens dacht ik: ik ga dit toch niet elke keer, bij elk optreden, doorstaan?" 

Kinderen
Kijk ook:
Kinderen Jaap Reesema voorspellen of zijn liedjes een hit worden

In de periode hierna weet de zanger maar liefst 35 kilo te verliezen. Naast een streng sportschoolregime let Jaap ook enorm op zijn voeding. Hoewel de zanger nu in topconditie is, moet hij toch op de lijn letten. "Ik blijf een mega-jojo. De meeste mensen eten rond kerst en oud en nieuw even wat meer om daarna weer normaal te doen. Bij mij gaan een maand lang alle remmen los." De komende tijd moet hij weer 'even opletten', vertelt hij. "Aan de andere kant: ik ben getrouwd en heb drie kinderen, de wens voor een wasbord is allang verleden tijd.”

Nieuwe single Jaap Reesema is een ode aan zijn grote liefde Kim

02:21
Vriend
Kijk ook:
Vriend Jaap Reesema heeft al die jaren zijn 'gouden jasje' bewaard