Ga naar de inhoud
Entertainment

Priscilla Presley vecht geldigheid testament overleden dochter aan

Priscilla Presley en Lisa Marie Presley Beeld © ANP

Priscilla Presley (77) heeft een rechtszaak aangespannen omdat ze de geldigheid van het testament van haar onlangs overleden dochter, Lisa Marie Presley, in twijfel trekt. Ze valt in het bijzonder over een aanpassing aan het testament waardoor ze niet langer de zeggenschap heeft over het nalatenschap van haar kind, meldt de BBC.

Advocaten schrijven in het document, ingediend bij een rechtbank in Los Angeles, over eigenaardigheden aan de wijzigingen uit 2016 aan het testament. Zo zou de naam van Priscilla verkeerd zijn geschreven en ziet de handtekening van Lisa Marie er volgens de raadslieden anders uit dan normaal. Volgens de advocaten van Priscilla is de aanpassing aan het testament ook ongeldig omdat het nooit door een notaris is behandeld.

Lisa
Lees ook:
Lisa Marie Presley naast zoon Benjamin begraven op Graceland

Door de wijzigingen werden de inmiddels overleden zoon Benjamin Keough en dochter Riley Keough van Lisa Marie de beheerders van het trustfonds waarin de erfenis van Elvis' dochter zou worden ondergebracht. In dat fonds zitten het geld en bezittingen die onder andere naar de minderjarige dochters van Lisa Marie gaan, maar waar de tweelingzusjes nog niets zelf over te beslissen hebben totdat ze volwassen zijn.

Ex-man
Lees ook:
Ex-man Lisa Marie Presley krijgt volledige voogdij over tweeling

Het gaat volgens tabloidsite TMZ over fikse bedragen. Volgens bronnen uit de kring rond de familie Presley leveren twee levensverzekeringen 35 miljoen dollar (circa 32 miljoen euro) op, schrijft de entertainmentnieuwssite. Daarvan zou zo'n 4 miljoen dollar nodig zijn om schulden af te betalen.

Lisa Marie Presley, het enige kind van Elvis, overleed op 54-jarige leeftijd. Haar familie hield vorige week een afscheidsceremonie voor de zangeres op het landgoed Graceland in Memphis.