Ga naar de inhoud
Entertainment

Slimste Mens-kandidaat Martin Rombouts maakt gehakt van Angela de Jong

Martin Rombouts en Angela de Jong Beeld © Instagram @martinrombouts / ANP

Martin Rombouts (30) die te zien is in het huidige seizoen van 'De Slimste Mens' maakt gehakt van tv-columnist Angela de Jong (46). Angela heeft als oud-winnaar van het programma veel kritiek op dit seizoen van 'De Slimste Mens'. Kort gezegd: ze vindt de kandidaten van deze reeks niet slim genoeg.

"Angela de Jong wist veel, maar de anderen lieten wel veel makkelijke punten voor haar liggen"

De kandidaten van dit seizoen weten niet zoveel, meent de opiniediva. Maar van die gedachte maakt schrijver Martin korte metten. Hij vraagt zich namelijk af: 'Is dit seizoen nou zoveel slechter dan het seizoen dat Angela de Jong won?' Het antwoord: 'Lang verhaal kort: nee', schrijft Martin. 

Maarten
Lees ook:
Maarten van Rossem verklaart gebrekkige geschiedeniskennis in De Slimste Mens: 'Doodzonde'

Martin heeft namelijk zijn hersens lopen kraken en de scores van dit seizoen vergeleken met die van het seizoen waarin Angela de bokaal heeft gewonnen. 'De kandidaten van dit seizoen scoren per aflevering 10,7% beter dan in het seizoen van Angela de Jong.' Op een blaadje in zijn Instagram Stories is wat gekrabbel te zien. Of zijn berekeningen kloppen, is onbekend. 

Kijkers
Lees ook:
Kijkers gieren om het antwoord 'pas' in De Slimste Mens: 'Ze doen het weer'

Vindt Martin Angela dan niet slim? 'Angela was een goede kandidaat, hoor. Haalde per aflevering nog iets meer punten dan Anniek, Quinty en ik dat deden. Maar dat was natuurlijk wel in een zwak seizoen.' Hij doet de winst van de AD-diva af als 'makkelijk scoren'. 'Angela de Jong wist veel, maar de anderen lieten wel veel makkelijke punten voor haar liggen', meent hij.

Oef, dat wordt nog gezellig in het appgroepje vol winnaars van De Slimste Mens als Martin dit seizoen gaat winnen. De oud-winnaars zitten namelijk met z'n allen in een Whatsappgroep.

In dit seizoen doet ook de presentator van de Belgische Slimste Mens, Erik Van Looy, mee. In de video hieronder vertelt hij dat hij 'al heel lang' mee wil doen aan het programma. 

Erik Van Looy wilde 'al heel lang' meedoen aan De Slimste Mens

02:10