Ga naar de inhoud
Entertainment

Hoe gaat het na al die jaren met de cast van ZOOP?

Cast ZOOP Beeld © Instagram @nicolettevandam1

De razendpopulaire soap 'ZOOP' van Nickelodeon over een groep rangers in een dierenpark houdt twintig jaar geleden vele tieners van de straat. Deze week komt het fantastische nieuws dat 'ZOOP' terugkomt, maar hoe gaat het nu eigenlijk met de cast na al die jaren?

De soapserie ZOOP is in de periode 2004-2007 niet van de Nederlandse beeldbuis af te slaan. Er worden maar liefst drie tv-reeksen en films gemaakt over de avonturen van dierenverzorgers in spe Sira, Alwin, Taffie, Mike, Elise, Moes, Bastiaan en Bionda. En nu komt er een vierde film aan, zo bevestigt regisseur, schrijver en acteur Jon Karthaus (Moes) deze week nadat nadat hij een mysterieus bericht op Instagram plaatst.

De regisseur heeft al een opzet geschreven voor een mogelijke film, die zich waarschijnlijk afspeelt in Australië. Ook de originele cast fantaseert al jaren van een reüniefilm, maar ondertussen hebben ze ook niet stilgezeten...

ZOOP-film
Bekijk ook:
ZOOP-film 'kers op de taart' voor cast

Juliette van Ardenne

Juliette van Ardenne (39) speelt jarenlang de rol van Sira Schilt, de dochter van Siegfried en Maxime. Ze is de jongste van de groep rangers in Ouwehands Dierenpark Rhenen. Na het stopzetten van ZOOP is Juliette onder andere te zien in de soapseries ONM en Goede Tijden, Slechte Tijden. Daarnaast speelt ze jarenlang de rol van Kim Franken in de populaire SBS6-serie Dokter Tinus. Ook is de actrice te zien in de film Kwestie van Geduld, die zich afspeelt in Limburg. Daarnaast is ze de trotse moeder van dochter Dees en zoon Kobus.

Barbara Sloesen straalt wéér in romcom

01:58
Roxeanne
Lees ook:
Roxeanne en Rowwen Hèze maken titelsong Kwestie van Geduld

Viviënne van den Assem

Viviënne van den Assem (39) is al een bekend gezicht wanneer ze in ZOOP verschijnt als de mysterieuze Elise Pardoel. Viviënne is namelijk eerder al te zien in Goudkust en Onderweg Naar Morgen. In de jaren na haar vertrek uit ZOOP is de actrice te zien in Meiden Van De Herengracht en Flikken Maastricht. Viviënne maakt echter vooral vlieguren als presentatrice: zo presenteert Viv jarenlang voor Nickelodeon en het WNL-programma Goedemorgen Nederland. Inmiddels staat ze alweer een tijdje achter de desk van RTL Boulevard, maar geniet ze voorlopig nog van haar zwangerschapsverlof na de geboorte van dochter Anouk. De presentatrice is ook moeder van zoontje Guus.

Nicolette van Dam

Nicolette van Dam (38) geeft jarenlang gestalte aan de rol van de verwende Bionda Kroonenberg. Nadat ZOOP tot een einde komt maakt Nicolette haar opwachting als Solange in de kijkcijferhit Voetbalvrouwen. Nicolette valt op bij de tv-makers en de blondine wordt dan ook al gauw gevraagd om te gaan presenteren voor RTL. Nic is in die jaren die daarop volgen het vaste gezicht van programma's als De Bloemenstal, RTL Woonmagazine en My Name Is. In 2016 maakt Nicolette de overstap naar SBS waar zij programma's presenteert als The Next Boy/Girl Band en Liefs Uit Holland. Inmiddels is Nicolette minder aan het presenteren en meer aan het ondernemen met haar man Bas Smit, met wie ze dochtertjes Lola-Lily en Kiki-Kate heeft. 

Kinderen
Lees ook:
Kinderen walgen van de couscous van Nicolette van Dam

Ewout Genemans

Ewout Genemans (37) speelt in ZOOP Bastiaan van Diemen, de beste vriend van Moes. Onder de naam Bastiaan en Moes brengen de twee indertijd het plaatje 'Ooh Ooh Het Voelt Zo Goed' uit. Later brengt Ewout ook nog solo het nummer 'Verliefd' uit. Nadat ZOOP van de beeldbuis verdwijnt verdient Ewout zijn televisiesporen als presentator van onder andere De Museumbende, Ewout In De Cel en Willem Wever. Ewout maakt echter vooral carrière als tv-producent van tv-producties als Fans en From Russia With Love met zijn eigen productiebedrijf. Momenteel is Ewout te zien met programma's als Verslaafd! en Bureau Arnhem.

Jon Karthaus

Jon Karthaus (37) is in ZOOP te zien als de onhandige nerd Moes Brinksma. Ook hij besluit om achter de schermen te gaan werken. Samen met Ewout is Jon met productiebedrijf No Pictures Please verantwoordelijk voor de productie van Fans en Heibel Langs De Lijn. Tegenwoordig is Jon werkzaam als regisseur van films als Homies, Costa!! en Fijn Weekend. Sinds 2005 heeft Jon een relatie met actrice Carolien Spoor, met wie hij samen twee zoontjes heeft: Otis en Elias.

Zoenscènes waren gênant voor cast van nieuwe speelfilm Fijn Weekend

01:52
Carolien
Lees ook:
Carolien Spoor wil derde kindje: 'Moederschap mooiste rol'

Patrick Martens

Patrick Martens (44) is het gezicht achter de rol van Mike Bosboom, het vriendje van Elise. Patrick is indertijd al bekend door zijn rol als Morris Fischer in Goede Tijden, Slechte Tijden. Na het stopzetten van ZOOP maakt hij samen met boezemvriendin Viviënne van den Assem carrière als Nickelodeon-presentator. In die tijd heeft hij een relatie met musicalster Freek Bartels, maar in 2013 maken de twee bekend dat het over en uit is. Inmiddels heeft Patrick een nieuwe leuke vriend. Anno 2023 kennen we Patrick als presentator van Koffietijd. Ook mag hij zich één van de winnaars van Het Perfecte Plaatje noemen.

Monique van der Werff

Monique van der Werff (40) speelt de extravagante punker Taffie Arends. Ook Monique is bij de start van ZOOP al een vertrouwd gezicht op televisie, ze heeft op dat moment net een jaar de rol van Suzy gespeeld in Onderweg Naar Morgen. Na ZOOP wordt het echter stil rondom Monique en ruilt ze haar tv-carrière in voor een bestaan op de planken. Monique probeert het ook nog even over een muzikale boeg te gooien en doet in 2007 mee met het televisieprogramma So You Wanna Be a Popstar? Helaas komt ze hier niet verder dan de derde aflevering. Tegenwoordig is Monique 'hoedster van vrouwencirkels', zoals ze zichzelf omschrijft op haar Instagram en is ze coach, doula en zwangerschapsdansdocent.

Patrick
Lees ook:
Patrick Martens worstelt met zelfacceptatie: 'Ben ik niet te gay?'