Ga naar de inhoud
Entertainment

Rob van Someren wint Gouden RadioRing én wordt verkozen tot Beste Presentator

Rob van Someren Beeld © ANP

Rob van Someren (59), dj bij Radio 10, is donderdagavond in Hilversum verkozen tot beste radiopresentator. Zijn radioprogramma 'Somertijd' is tevens tot winnaar uitgeroepen van de prestigieuze Gouden RadioRing.

Het is de tweede keer in de geschiedenis van de Gouden RadioRing dat Somertijd de prijs wint. Ook in 2013 is het raak voor het programma, dat dan nog bij Radio Veronica te horen is. De afgelopen vijf jaar is het programma nog eens vier keer genomineerd.

Marieke
Lees ook:
Marieke Elsinga opnieuw naar ziekenhuis vanwege jeukprobleem

Rob is niet in Hilversum aanwezig om zijn prijs in ontvangst te nemen tijdens de eerste editie waarin geen onderscheid meer gemaakt is tussen de beste mannelijke en vrouwelijke presentator. In aanloop naar de ceremonie klinkt er van verschillende kanten kritiek dat beide prijzen op een hoop waren gegooid. Zo spreekt Marieke haar zorgen uit, omdat er mogelijk veel minder vrouwen genomineerd zouden worden. Rob wint overigens in 2014 al eens de Zilveren RadioSter Man.

Eerste
Lees ook:
Eerste genderneutrale RadioRingen worden uitgereikt

Tijdens de uitreiking worden naast de drie publieksprijzen ook de Marconi Awards uitgereikt. De Marconi Aanstormend Talent Award gaat naar Nordin Besling (FunX). "Ik had het eigenlijk niet verwacht, maar ik ben er wel heel blij mee natuurlijk", zei hij tegen het ANP nadat hij de prijs in ontvangst heeft genomen. De jury verkiest hem boven Dylan Boet (Radio 538) en Desiree van der Heiden (NPO Radio 2). 

De Beste Zender Award gaat naar NPO Radio 1. Giel Beelen ontvangt eerder al de Oeuvre Award. De podcast F1 Aan Tafel is donderdagavond in De Vorstin in Hilversum uitgeroepen tot winnaar van de RadioRing Beste Podcast. F1 Aan Tafel is een podcast van Grand Prix Radio en biedt achtergronden over de Formule 1. Mattie Valk is de presentator van de show.

Frits
Lees ook:
Frits Spits is gedotterd en keert binnenkort terug op de radio
Bron: ANP/RTL Boulevard