Ga naar de inhoud
Firestarter

Razzies door het stof na nominatie van 12-jarige als slechtste actrice

Ryan Kiera Armstrong in Firestarter Beeld © ANP

De organisatie van de Razzie Awards, de satirische tegenhanger van de Oscars, is diep door het stof gegaan. Na een storm van kritiek vindt de organisatie nu zelf ook dat het wel erg ongevoelig was om een 12-jarige actrice te nomineren in de categorie slechtste actrice.

De naam van Ryan Kiera Armstrong is nu van de lijst afgehaald. De jonge actrice speelt de hoofdrol in de film Firestarter, een verfilming van een boek van Stephen King.

Alleen nog volwassenen

John Wilson, hoofd van de Razzie Awards, biedt in een statement zijn excuses aan. "We betreuren het als ze heeft geleden door onze keuze." Hij kondigt verder aan dat de Razzies voortaan alleen nog volwassen acteurs zal nomineren.

Armstrong is niet de eerste jonge acteur die genomineerd is. In 1995 werd bijvoorbeeld de toen 15-jarige Macaulay Culkin meermalen genomineerd.

Tom Hanks    

De 'Razzies', voluit The Golden Raspberry Awards, worden in maart uitgereikt voor de slechtste filmprestaties van 2022 in verschillende categorieën. Een opvallende nominatie is er ook voor Tom Hanks, die in de film Elvis een 'belachelijk' Nederlands accent gebruikt als de Nederlandse manager van Elvis Presley.

Razzie
Lees ook:
Razzie trekt Bruce Willis-award in na nieuws over ziekte acteur