Ga naar de inhoud
Entertainment

Nederland grijpt naast Oscarnominaties

Knor Beeld © Gusto Entertainment

Nederland grijpt dinsdagmiddag naast de Oscarnominaties. De Nederlandse animatie 'Knor', die kans maakt op een nominatie in de categorie beste lange animatie, zit niet bij de laatste vijf titels in deze categorie. Datzelfde geldt voor de korte animatiefilm 'It's Nice In Here', van de Rotterdamse regisseur Robert-Jonathan Koeyers.

De animatiefilm Knor gaat over het meisje Babs, dat voor haar negende verjaardag van haar opa uit Amerika een varkentje cadeau krijgt. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee, maar Babs mag het diertje houden op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt. Maar dan blijkt opa stiekem andere plannen te hebben met Knor. De film won meerdere Gouden Kalveren.

'Everything
Lees ook:
'Everything Everywhere All At Once en Knor beste films 2022'

It's Nice In Here, dat eerder dit jaar in première gaat in Cannes, gaat over een zwarte Amerikaanse jongen die in een supermarkt wordt doodgeschoten door politieagenten, omdat ze denken dat hij een overval pleegt.

In de categorie beste buitenlandse film valt de Nederlandse inzending Narcosis al eerder af. Wel wordt de Vlaamse film Close genomineerd, mede geproduceerd door het Nederlandse productiehuis Topkapi. De Oscars worden op 12 maart onder de overgebleven kanshebbers verdeeld.

Oscars
Lees ook:
Oscars dit jaar weer te zien op Nederlandse televisie
Bron: ANP/RTL Boulevard
Meer over