Ga naar de inhoud
Entertainment

Australische politici willen niet dat Ye naar Australië komt

Kanye West Beeld © ANP

Australische politici en anti-haatgroeperingen willen niet dat Ye (45) binnenkort naar het land komt. De rapper, voorheen bekend als Kanye West, zou een haatprediker zijn en moet daarom worden geweerd, melden Australische media.

"Zijn antisemitische uitlatingen zijn schandalig, zijn gedrag is afschuwelijk en hij is niet iemand met een goed karakter"

"Zijn aanwezigheid is gevaarlijk, want zo krijgt hij een platform om zijn anti-Joodse propaganda te blijven verkondigen", zegt voorzitter Dvir Abramovich van de Anti Defamation Commission. Oppositieleider Peter Dutton ziet de Amerikaan liever ook niet naar Australië komen. "Zijn antisemitische uitlatingen zijn schandalig, zijn gedrag is afschuwelijk en hij is niet iemand met een goed karakter. De minister heeft de macht om zo'n persoon uit ons land te weren."

School
Lees ook:
School in Chicago pakt eredoctoraat Kanye West af: 'Onverdedigbaar'

De rapper zou naar verluidt naar Australië willen komen om zijn nieuwe schoonouders daar te ontmoeten. In een reactie laat een woordvoerster van Immigratie-minister Andrew Giles weten dat de overheid zich niet uitlaat over individuele gevallen zoals Ye. "Alle buitenlanders moeten zich houden aan de eisen van de wet, dat geldt ook voor veiligheidseisen en karaktervereisten."

Joe
Lees ook:
Joe Biden gruwelt van uitspraken Kanye: 'Hitler was duivels'

Ye ligt al langere tijd onder vuur vanwege antisemitische uitspraken. Als gevolg daarvan werd hij al van sociale media geweerd en werd zijn sponsorovereenkomst met Adidas verbroken.

'Je denkt dat het Kanye is, maar eigenlijk spreekt zijn psychose'

06:05