Ga naar de inhoud
Entertainment

Tim Hofman komt op voor vriendin Lize Korpershoek na kritiek op column over abortus

Tim Hofman Lize Korpershoek Beeld © ANP

Tim Hofman (34) is niet blij met reacties van sommige twittergebruikers naar aanleiding van de column die hij deelde van zijn vriendin Lize Korpershoek (37). In die column, die zaterdag verscheen in het tijdschrift 'Flair', vertelt de presentatrice en documentairemaker openhartig over de abortus die zij in 2012 liet plegen. Sommige twittergebruikers reageren afkeurend op het gedeelde artikel.

"Fascinerend hoe mensen die doorgaans geen zier om mensen en mensenrechten geven opeens helemaal wild worden van een klompje cellen laten verwijderen"

Zo schrijft iemand het volgende onder de tweet van Tim: "Was ze ook nog niet klaar voor bescherming, of gewoon te lui om het te gebruiken? Ik wil geen kind dus ik vermoord je maar. Egoïstisch rotvolk." Daarop antwoordt de presentator: "Jij durft niet eens onder je eigen naam te internetten, laat staan dat je iets kunt zeggen over verantwoordelijkheid nemen."

Lize
Lees ook:
Lize Korpershoek deelt abortusverhaal: 'Nog niet klaar voor jou'

Vervolgens tweet Tim: "Fascinerend hoe mensen die doorgaans geen zier om mensen en mensenrechten geven (bruine mensen eng! Homo's vies! Vrouwen dom!) opeens helemaal wild worden van een klompje cellen laten verwijderen."

Ook schrijft hij: "Mannen die nog nooit capabel genoeg zijn geweest om ook maar een seconde emotionele verantwoordelijkheid te nemen - hoeft namelijk niet, als het systeem naar jou ingericht is - die de vrouwtjes wel even uit gaan leggen hoe verantwoordelijkheid nemen werkt."

Lize
Lees ook:
Lize Korpershoek over haar relatie: 'Seks wordt een probleem'

In de column schrijft Lize onder meer: "Terwijl verdovende vloeistof via een infuus mijn aderen instroomt, bied ik in mijn gedachten mijn excuses aan het hompje cellen in mijn baarmoeder. 'Sorry, ik ben nog niet klaar voor jou, ooit wel, maar nu nog niet'." In haar column vertelt de vriendin van de televisiemaker ook over het enige familielid dat haar steunde, de veroordelende reacties en de eenzaamheid die de gebeurtenis met zich meebracht.