Ga naar de inhoud
Entertainment

Hans Kazàn brak met ouders vanwege zijn vrouw Wendy: 'Moesten haar niet'

Hans Kazàn Beeld © ANP

Hans Kazàn (69) en zijn vrouw hebben het goed voor elkaar in Spanje, waar ze - net als drie van hun kinderen - alweer een tijd wonen. Hoewel de familie Kazàn ontzettend close is, heeft de goochelaar een ander soort jeugd. "Pas toen ik Wendy ontmoette voelde ik geluk. Zij begreep me. In die zin heeft ze mijn leven gered", vertelt hij in een interview in 'Mezza'.

"Dat je je eigen leven verknalt, moet je zelf weten, maar niet het mijne"

Als kind is de 69-jarige lang ongelukkig, eenzaam en verlegen. Hans vertelt dat hij een echte eenling is en zich als klein jongetje vaak terugtrekt op zijn kamer. Als zijn ouders scheiden wanneer hij slechts vier jaar oud is, heeft dat een grote impact op hem. "Ik voelde de spanningen en heb overal en nergens gewoond", legt hij uit. "Ik heb nooit een hechte familie gehad. Pas toen ik Wendy ontmoette voelde ik geluk."

Hans
Lees ook:
Hans Kazàn viert mijlpalen uitbundig na gezondheidsproblemen

Hans ontmoet zijn vrouw Wendy als hij 24 is, zij is op dat moment pas zeventien. Hun huizen staan vlak bij elkaar. Als Wendy op een dag komt langsvaren in een roeibootje weet Hans meteen: zij is het. Toch spreekt hij haar niet aan, maar koopt inplaats daarvan een hengel. Hij vertelt: "Ik haat vissen, zeker als er eentje aan je haak zit en je 'm eraf moet halen, maar ik dacht: als ik daar aan de waterkant ga zitten, zal ze toch nog wel een keer voorbij komen?"

Het duurt uiteindelijk dagen voordat Wendy hem eindelijk aanspreekt en vraagt of hij al wat gevangen heeft. "We zijn gaan wandelen en praten en raakten niet uitgepraat. Dat zijn we nog steeds niet."

Hans
Lees ook:
Hans Kazàn ziet terugkeer Prijzenslag wel zitten

Op dat moment heet Hans nog Mulders met zijn achternaam, maar inmiddels staat ook in zijn paspoort officieel Kazàn - zijn artiestennaam. Een bewuste daad om niet langer geconfronteerd te worden met zijn ouders, die tegen zijn relatie met Wendy zijn. "Ze moesten haar niet, ik weet nog altijd niet waarom. Maar wat je bij mij niet moet doen, is iets negatiefs zeggen over Wendy. Dan krijg ik Dracula-tanden en die worden steeds langer. We trouwden vroeg - Wendy was nog geen achttien - en trokken ons eigen plan. Met mijn ouders, ze zijn inmiddels overleden, heb ik gebroken (…) Dat je je eigen leven verknalt, moet je zelf weten, maar niet het mijne."

Zoons
Lees ook:
Zoons Hans Kazàn stoppen na 27 jaar toeren met illusionistentrio

Hans wordt in maart alweer 70, maar even lijkt het erop dat hij die leeftijd niet haalt. In onderstaande video vertelt hij zelf over de spannende tijd en zijn ziekteperiode:

Hans Kazàn optimistisch na ziekteperiode: 'Kan weer vooruit kijken'

02:20