Ga naar de inhoud
Entertainment

Lize Korpershoek deelt abortusverhaal: 'Nog niet klaar voor jou'

Lize Korpershoek Beeld © ANP

Lize Korpershoek (37) is in 'Flair' bijzonder openhartig over de abortus die ze in 2012 ondergaat. Volgens het tijdschrift is het tijd om het taboe op abortus te doorbreken en verhalen hierover te delen, zoals dat van de presentatrice. 'Elke ochtend en middag van mijn ongewenste zwangerschap bracht ik het liefst alleen door op de bank, wachtend tot de avond aanbrak', doet de documentairemaakster haar verhaal in het blad.

"Sorry, ik ben nog niet klaar voor jou, ooit wel, maar nu nog niet"

Als Lize tien jaar geleden het tweede streepje blauw ziet kleuren, zoekt ze steun bij een familielid dat haar vertelt wat ze kan verwachten. 'Vanuit haar ervaring wist ik dat je niet op troost kon rekenen van onze familie, maar op veroordeling', schrijft Lize. Ze vraag dan ook aan haar vertrouwenspersoon het feit dat ze ongewenst zwanger is niet met haar moeder te delen.

Lize
Lees ook:
Lize Korpershoek wacht op dag dat iedereen over seks kan praten

Hoewel Lize 'al zat tijd' heeft gehad om na te denken over wat ze wil (geen moeder worden), gaan er nadat ze bij de huisarts is geweest nog vijf dagen bedenktijd in. Pas twee weken na de positieve zwangerschapstest kan ze terecht bij de abortuskliniek. Die dagen brengt ze alleen door op de bank, terwijl ze de minuten aftelt. Lize: 'Iedereen die weleens flink ziek is geweest, weet hoe eenzaam fysiek ongemak kan aanvoelen (…) Het ondergaan van de zon bracht bevrijding van de intense misselijkheid en luidde de terugkeer van mijn eetlust in.'

Op 22 december 2012 zit Lize, na zeven weken zwangerschap, eindelijk in een papieren jurk op een stoel van de abortuskliniek. Lize weet nog goed hoe ze zich dan voelt en deelt: 'Terwijl verdovende vloeistof via een infuus mijn aderen instroomt, bied ik in mijn gedachten mijn excuses aan aan het hompje cellen in mijn baarmoeder. 'Sorry, ik ben nog niet klaar voor jou, ooit wel, maar nu nog niet.''

Lize
Lees ook:
Lize Korpershoek over haar relatie: 'Seks wordt een probleem'

Als ze weer wakker wordt na de ingreep is ze niet langer misselijk en is ze opgelucht: 'Ik ben weer alleen, maar niet meer eenzaam', sluit Lize haar verhaal af.