Ga naar de inhoud
Entertainment

Wild Romance-bassist Ruud Englebert (72) overleden

Wild Romance Beeld © ANP

Bassist Ruud Englebert, die onder meer deel uitmaakt van de band Wild Romance van Herman Brood, is in de nacht van 18 op 19 januari overleden. Hij wordt 72 jaar oud. Dat heeft zijn goede vriend Jeroen Faber namens de familie bekendgemaakt. De muzikant is al enige tijd ziek voor hij komt te overlijden.

"Herman zou zeggen: Rudy is dood en dat is kut"

Ruud is meer dan vijf decennia actief als bassist. Hij breekt door in de jaren 70 in bands als Fruit en Hollander. In de jaren 80 maakt hij deel uit van de band Vitesse, met wie hij het bekende nummer 'Rosalyn' maakt, en Wild Romance, de band van Herman Brood. Englebert draagt als bassist en componist bij aan het album 'Yada Yada' uit 1988, waarmee Brood destijds zijn muzikale comeback maakt.

Bart
Bekijk ook:
Bart Chabot eerlijk over 'kantelpunt' in vriendschap met Herman Brood

In de negentiger jaren is hij vooral actief als sessiemuzikant in Duitsland. Later keert hij terug naar Nederland en maakt lang deel uit van het muzikale ensemble waarmee Thé Lau zich omringt. 

Patricia
Lees ook:
Patricia dankbaar voor steun Henkjan Smits na relatiecrisis

Muziekexpert Henkjan Smits staat op Twitter stil bij het overlijden van de bassist: 'Herman zou zeggen: Rudy is dood en dat is kut.'

Bron: ANP/RTL Boulevard