Ga naar de inhoud
Entertainment

Amerikaanse singer-songwriter David Crosby (81) overleden

Beeld © ANP

De Amerikaanse singer-songwriter David Crosby is op 81-jarige leeftijd overleden. Zijn vrouw heeft het droevige nieuws bekend gemaakt aan het blad 'Variety'. David maakte van 1965 tot 1968 deel uit van de groep The Byrds en vormde met Stephen Stills en Graham Nash de supergroep Crosby, Stills & Nash.

"Zijn nalatenschap zal blijven voortleven door zijn legendarische muziek"

Volgens de verklaring van zijn vrouw overleed David in het bijzijn van zijn familie. Hij was al langer ziek. "Hoewel hij niet langer hier bij ons is, zal zijn menselijkheid en lieve ziel ons blijven leiden en inspireren. Zijn nalatenschap zal blijven voortleven door zijn legendarische muziek."

David
Lees ook:
David Crosby naar festival Amsterdamse Bos

David vormde The Byrds halverwege de jaren zestig met bandleden Roger McGuinn, Gene Clark, Chris Hillman en Michael Clarke. Na onenigheid werd hij uit de band gezet.

David
Lees ook:
David Crosby schikt met aangereden jogger

Daarna vormde hij het supertrio Crosby, Stills & Nash. Stills kwam van de band Buffalo Springfield en de Brit Nash was bekend van The Hollies. Daar voegde zich later ook Neil Young bij. In augustus 1969 speelden ze op het beruchte Woodstock-festival.

Bron: ANP/RTL Boulevard