Ga naar de inhoud
Entertainment

Advocaat Alec Baldwin: 'Vervolging is vreselijke justitiële dwaling'

Alec Baldwin Beeld © ANP

Alec Baldwin (64) vindt het niet eerlijk dat hij wordt vervolgd voor dood door schuld. Een 'vreselijke justitiële dwaling', zo noemt zijn advocaat het. "Meneer Baldwin kon niet weten dat er een echte kogel in het wapen zat of waar dan ook op de filmset lag." Volgens de advocaat vertekent de aanklacht de 'tragische dood' van Hutchins.

"Meneer Baldwin kon niet weten dat er een echte kogel in het wapen zat of waar dan ook op de filmset lag"

De Amerikaanse acteur wordt vervolgd voor dood door schuld in de zaak rond de dodelijke schietpartij op de set van de westernfilm Rust. Daartoe heeft justitie in de Amerikaanse staat New Mexico donderdag besloten.

'Alec
Kijk ook:
'Alec Baldwin wil zijn naam zuiveren na schietincident op filmset Rust'

Cameravrouw Halyna Hutchins kwam in oktober 2021 om het leven tijdens de filmopnames. Alec was aan het oefenen met een revolver, die ongeladen had moeten zijn. Het wapen ging toch af en Hutchins werd dodelijk in de borst getroffen. Regisseur Joel Souza raakte gewond. De acteur zegt niet te hebben geweten dat het wapen geladen was.

'Vervolging Alec Baldwin slaat in VS in als een bom'

05:54

Ook wapensmid Hannah Gutierrez-Reed, die de wapens en munitie op de set overzag, wordt vervolgd voor dood door schuld. Tegen zowel Alec als Hannah liggen twee aanklachten, meldt justitie in New Mexico. Assistent-regisseur David Halls heeft geschikt in de zaak. Hij krijgt een voorwaardelijke straf en zes maanden proeftijd, meldt SkyNews.

Alec
Lees ook:
Alec Baldwin wordt vervolgd voor fatale schietpartij op filmset Rust