Ga naar de inhoud
Entertainment

Familie overleden cameravrouw blij met vervolging Alec Baldwin

Alec Baldwin Beeld © ANP

De familie van Halyna Hutchins, de cameravrouw die overleed door het dodelijke schietincident op de set van de film 'Rust', heeft gereageerd op het nieuws dat Alec Baldwin (64) wordt vervolgd voor het incident. In een verklaring zegt advocaat Brian J Panish namens de familie dat zij 'de aanklacht steunen'.

"Het is een troost voor de familie dat niemand in New Mexico boven de wet staat"

'We willen de sheriff van Santa Fe en de officier van justitie bedanken voor het afronden van hun grondige onderzoek en het vaststellen dat beschuldigingen van dood door schuld gerechtvaardigd zijn', aldus Panish in de verklaring. 'Het is een troost voor de familie dat niemand in New Mexico boven de wet staat.'

‘Alec
Kijk ook:
‘Alec Baldwin zet zichzelf neer als slachtoffer in de media na schietincident’

Justitie in de Amerikaanse staat New Mexico besloot donderdag dat Alec wordt vervolgd voor dood door schuld in de zaak. Hutchins kwam in oktober 2021 om het leven tijdens de filmopnames van Rust. Alec was aan het oefenen met een revolver, die ongeladen had moeten zijn. Het wapen ging toch af en Hutchins werd dodelijk in de borst getroffen. Regisseur Joel Souza raakte gewond. De acteur zegt niet te hebben geweten dat het wapen geladen was.

'Vervolging Alec Baldwin slaat in VS in als een bom'

05:54

Ook wapensmid Hannah Gutierrez-Reed, die de wapens en munitie op de set overzag, wordt vervolgd voor dood door schuld. Tegen zowel Alec als Hannah liggen twee aanklachten, meldt justitie in New Mexico. Assistent-regisseur David Halls heeft geschikt in de zaak. Hij krijgt een voorwaardelijke straf en zes maanden proeftijd, meldt SkyNews.

'Alec
Kijk ook:
'Alec Baldwin wil zijn naam zuiveren na schietincident op filmset Rust'