Ga naar de inhoud
Entertainment

Frans museum vraagt Madonna schilderij uit te lenen

Beeld © ANP

De Franse stad Amiens heeft Madonna (64) gevraagd om een schilderij dat ze bezit uit te lenen. Dit verzoek deed de burgemeester van Amiens in een video, waarin ze ook uitlegde waarom de superster dit wordt gevraagd.

"Uiteraard betwisten we op geen enkele manier de legale manier waarop je aan dit werk bent gekomen"

Het gaat om het negentiende-eeuwse schilderij Diane en Endymion van Jérôme-Martin Langlois. Dit is volgens burgemeester Brigitte Fouré waarschijnlijk het werk dat voor de Eerste Wereldoorlog werd uitgeleend door het Louvre aan het Musée de Picardie in Amiens, waarna het is verdwenen.

"Uiteraard betwisten we op geen enkele manier de legale manier waarop je aan dit werk bent gekomen", is de boodschap van Fouré aan Madonna op Facebook. Daarna vraagt ze of de zangeres het in 2028 aan haar stad wil uitlenen, wanneer Amiens de culturele hoofdstad van Europa hoopt te zijn.

Madonna
lees ook:
Madonna viert carrièremijlpaal met wereldtournee

"Ik ben er niet zeker van dat dit het oorspronkelijke werk is", zegt de burgemeester ook. "Maar het lijkt extreem veel op het werk. En ik zou het mooi vinden als de inwoners van Amiens het weer kunnen zien."

In 1988 werd de versie die Madonna heeft nog tentoongesteld in het Louvre, waarbij werd aangemerkt dat het vrijwel zeker om een kopie ging die waarschijnlijk door de oorspronkelijke schilder is gemaakt.

Jennifer
lees ook:
Jennifer Lopez: 'Had Madonna moeten kussen tijdens VMA's 2003'