Ga naar de inhoud
Entertainment

Latoya uit Dream School openhartig over onveilige jeugd met dove moeder

Latoya uit Dream School Beeld © NPO3: Dream School aflevering 3

Latoya is in de derde aflevering van 'Dream School' enorm openhartig over haar jeugd. Zo vertelt ze dat haar beide ouders doof zijn en dat ze zich erg onveilig heeft gevoeld thuis. Haar moeder heeft namelijk ook een 'kort lontje', vertelt Latoya.

"Ik had niemand meer waar ik me compleet veilig bij voelde"

Latoya legt uit dat ze al haar hele leven communicatieproblemen heeft met haar moeder, omdat ze doof is. In combinatie met het feit dat haar moeder ook snel boos wordt, maakte het leven van Latoya erg moeilijk. Zo vertelt ze dat haar moeder haar wekelijks wel een klap, duw of een tik gaf. 

Aangezien de situatie thuis zodanig uit de hand liep, besloot Latoya op haar zeventiende bij Paula, een goede vriendin van haar oma, te gaan wonen. Haar eigen vader, die dus ook doof is, is namelijk niet betrokken bij haar opvoeding. Bij haar bonusmoeder, Paula, gaat het nu heel goed. "Het heeft even geduurd. (...) Ze helpt me heel erg."

Kijkers
Lees ook:
Kijkers schrikken van slaapkamer Julian in Dream School: 'Zielig'

Daarnaast is Latoya in de uitzending openhartig over haar depressie nadat haar opa kwam te overlijden. Met hem had ze een hechte band. "Opa was wel mijn vaderfiguur en ook gewoon een ouder voor mij." Vanwege de slechte band met haar moeder woonde ze jaren bij haar opa en oma. "[Opa] was diegene die alles voor me regelde en zorgde altijd als het niet goed ging dat ik bij hun terechtkwam of bij Paula. En hij ging altijd leuke dingen met mij doen", vertelt ze geëmotioneerd. Toen haar opa vanwege ziekte kwam te overlijden, ging het steeds slechter met haar. "Ik had niemand meer waar ik me compleet veilig bij voelde. Dat viel allemaal in één keer weg." Ook ging ze niet meer naar school.

Vanwege haar heftige jeugd worstelt Latoya nog steeds met sociale contacten. Ze is dan ook bang dat dit haar grootste uitdaging gaat zijn tijdens Dream School. "Omdat ik emotioneel nog nooit zo open ben geweest. Ik ben er nu pas echt mee bezig en dan is het gelijk voor een groep mensen die ik niet ken." 

 

Soraya
Lees ook:
Soraya uit Dream School loopt jaren rond met ondraaglijk geheim

Dream School zie je elke dinsdag om 20.30 uur bij NTR op NPO 3 en kijk je hier terug.

Bron: RTL Boulevard