Ga naar de inhoud
Entertainment

Madonna viert carrièremijlpaal met wereldtournee

Beeld © Getty Images

Fans van Madonna (64) kunnen hun geluk niet op: de zangeres heeft zojuist op haar Instagram bekend gemaakt dat ze op wereldtournee gaat. Madonna doet hierbij ook Nederland aan: op 1 december geeft ze een optreden in de ZiggoDome.

Madonna heeft Madonna: The Celebration Tour aangekondigd via een video met een knipoog naar haar baanbrekende film Truth or Dare. In de video komen opvallende namen voorbij zoals Diplo, Judd Apatow, Jack Black, Lil Wayne, Bob The Drag Queen, Kate Berlant, Larry Owens, Meg Stalter, Eric Andre en als climax Amy Schumer die de wereldwijde superster uitdaagt op tournee te gaan en haar vier decennia aan megahits uit te voeren. Madonna gaat de uitdaging aan en kondigt haar tour aan, die haar muziekcatalogus van de afgelopen 40 jaar belicht.
 

Er werd vanochtend al druk gespeculeerd over een eventuele aankondiging, omdat Madonna plotseling al haar foto's van haar Instagram-account had gehaald. Billboard meldde afgelopen week al op basis van bronnen dat Madonna weer wil optreden omdat ze dit jaar veertig jaar in het vak zit. Ze debuteerde in juli 1983 met het album Madonna waarop de hits 'Holiday' en 'Borderline' staan.

MTV
Lees ook:
MTV Award van Madonna onder de hamer

Fans die een kaartje willen bemachtigen kunnen maar beter 20 januari in hun agenda zetten. Op deze dag start namelijk de kaartverkoop.

De laatste jaren weet Madonna geregeld de headlines te halen, maar niet vanwege haar muziek. Het zijn vooral haar looks die voor opgetrokken wenkbrauwen zorgen: 

Leco schrikt van 'nieuw' gezicht van Madonna: 'Doodeng!'

00:53