Ga naar de inhoud
Entertainment

The voice of Holland-deelnemer 'in de put' na cancelen programma: 'Was verdrietig'

Britt in Jinek Beeld © RTL

Britt, Mara en Ray doen alle drie mee aan 'The voice of Holland' als na twee afleveringen het hele seizoen wordt gecanceld vanwege misstanden achter de schermen. Bij 'Jinek' doen ze een jaar na het stopzetten van de talentenjacht hun verhaal.

"Ik ging niet meer naar de studio en schreef geen muziek meer"

Hoewel de blind auditions allemaal al opgenomen zijn, wordt The voice of Holland na twee afleveringen per direct van de buis gehaald na onthullingen in BOOS. In Jinek zijn drie kandidaten van het afgelopen seizoen te gast. Zo ook Britt, wiens auditie nooit te zien is in de huiskamers van Nederland. "Je denkt wel: 'Oh, daar gaat m'n auditie.' Ik heb een halfjaar lang echt wel in de put gezeten. Ik ging niet meer naar de studio en schreef geen muziek meer. Ik was best wel verdrietig", vertelt ze aan Eva Jinek.

Britt heeft lang uitgekeken naar het moment om door te breken in The Voice. "Dan zit je er eindelijk tussen en dan is het zo'n domper." Nu werkt ze in de ouderenzorg, maar daar laat ze haar zangstem niet horen. "Soms ben ik aan het neuriën, maar het is niet dat ik daar Whitney Houston zing."

Waylon
Lees ook:
Waylon hoopt nog steeds op terugkeer The Voice

Ook Mara's auditie wordt nooit uitgezonden. Ze hoopt dan ook op een vervolg voor haar en de andere kandidaten, al denkt ze niet dat het programma terugkomt. "Ik denk niet dat ze nu gewoon weer door kunnen. Ik denk niet dat veel mensen dat zullen begrijpen. Maar voor ons en de medekandidaten zou het wel leuk zijn als er iets zou komen als een vervolg. Ook dit jaar zaten er heel goede talenten in die een podium verdienen. Ik vind het lastig om er iets over te zeggen, want ik weet ook hoe pijnlijk het is geweest voor de slachtoffers die er wel iets mee te maken hebben gehad", vertelt Mara.

Als het programma terugkomt, weet Mara heel goed wat er moet veranderen. "Ik denk dat er meer vertrouwenspersonen moeten komen. Dat je weet bij wie je terecht kan als er zoiets gebeurt. Als er zoiets met mij was gebeurd, wist ik niet naar wie ik toe moest gaan. En dat is misschien wel fijn als je dat weet."

Peter
Lees ook:
Peter van der Vorst geeft uitsluitsel over toekomst The voice of Holland

Ray's auditie is wel te zien op televisie, maar door een contract met het programma mag hij eigenlijk geen muziek uitbrengen. Gelukkig wordt het contract na de onthullingen ontbonden en mede daardoor heeft hij een topjaar achter de rug. "Ik had zoiets van: ik ben wel op tv geweest, dus ik moet nu wel door. Toen ben ik direct de studio ingedoken, liedjes gemaakt. Tot het einde van het jaar heb ik wel de vruchten kunnen plukken. Het was mijn beste jaar tot nu toe."

Volgens Rob Goossens is het niet volledig uitgezonden seizoen van The voice of Holland in de prullenbak beland. In de video hieronder zie je daar meer over. 

Rob onthult: 'Laatste seizoen Voice is in de prullenbak beland'

05:47