Ga naar de inhoud
Entertainment

Marieke Elsinga kan weer sporten dankzij prednison: 'Ging lekker hard'

Marieke Elsinga Beeld © ANP

Geen Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar, voor Marieke Elsinga (36). De kersverse moeder, die kampt met gekmakende jeuk sinds haar zwangerschap, heeft voor het eerst weer gesport na de geboorte van zoon Jip en deelt daar trots beelden van.

"Tien weken na de bevalling eindelijk weer écht gesport"

Flink rammen tegen de boksbal levert Marieke een 'rode kop' en een shot van het gelukshormoon 'endorfine' op, laat ze aan haar volgers zien. 'Tien weken na de bevalling eindelijk weer écht gesport', schrijft de radiopresentatrice erbij.

'Fysiek had het wel eerder gekund, maar die ellendige jeuk en pijn aan m'n benen gooide mentaal roet in het eten. Ging wel lekker hard door de prednison die ik slik tegen de jeuk.'

Marieke
Lees ook:
Marieke Elsinga kampt met gezondheidsklacht: 'Zwaar proces'

Sinds de zwangerschap van Jip kampt Marieke jeuk aan haar benen. Zwangerschapsjeuk, stellen experts eerder vast, maar geen zalfje werkt. Een bezoek aan een dermatoloog biedt uiteindelijk wel verlichting. Die heeft haar dus blijkbaar prednison tegen de jeuk voorgeschreven.

'Ontzwangeren is soms een f*cking zwaar proces', pent Marieke, die nu iets beter in haar vel lijkt te zitten, in een eerder bericht over de jeuk. 'Niet erg, want het is het allemaal meer dan waard, maar misschien is dit een hart onder de riem voor andere (wens)moeders.'

Mattie
Lees ook:
Mattie wordt gefeliciteerd met vaderschap na bevalling Marieke

RTL Boulevard ging op kraamvisite bij baby Jip en sprak Marieke over nog meer lichamelijk ongemak:

Marieke Elsinga heeft lichamelijk ongemak na wandeling met baby Jip

02:27