Ga naar de inhoud
Entertainment

Eva (23) doet haar verhaal in nieuw seizoen Over Mijn Lijk

Eva Over Mijn Lijk Beeld © Instagram @longeneeslijk

Al negen seizoenen lang volgen we in 'Over Mijn Lijk' een aantal jongeren die ondanks het feit dat ze ongeneeslijk ziek zijn, alles uit het leven willen halen. De 23-jarige Eva is één van hen en zal aankomend seizoen haar verhaal delen. Eva krijgt in 2021 te horen dat ze een vorm van uitgezaaide longkanker heeft.

"Veranderde toen wel mijn hele leven"

Eva woont al haar hele leven in Tilburg en sinds drie jaar woont ze samen met haar vriend Matthijs. "16 maart 2021 kreeg ik de diagnose, die eigenlijk vrij snel was gesteld doordat ik op 1 maart 2021 met deze bult in mijn nek - toen nog iets groter zelfs - naar de huisarts ging", vertelt ze in een korte video op het Instagram van het indrukwekkende programma. "Toen kreeg ik de diagnose ongeneeslijke vorm van longkanker. Dat veranderde toen wel mijn hele leven."

Ouders
Lees ook:
Ouders Kiki uit Over Mijn Lijk lezen online reacties nog weleens terug

Ondanks de diagnose probeert Eva positief te blijven en vertelt: "Eigenlijk sta ik altijd al in het leven als een heel positief en vrolijk iemand en sinds ik ziek ben, ben ik daarin ook niet veranderd (…) Ik kijk alles met de dag. Want elke dag kan anders zijn, zeker sinds ik ziek ben."

Dat betekent niet dat ze geen slecht dagen heeft. "Het brengt ook heel veel vervelende dingen met zich mee en het is soms zwaar", doet ze haar verhaal. "Maar ik probeer vooral naar het positieve te kijken en niet te kijken naar wat ik niet meer kan, maar naar wat ik nog wel kan."

Hersentumor
Lees ook:
Hersentumor Jip uit Over Mijn Lijk stabiel: 'Ik heb heel veel geluk'

Wanneer het nieuwe seizoen van Over Mijn Lijk te zien is, is nog niet bekend.

Roy wist met zijn hartverscheurende verhaal vele kijkers afgelopen seizoen te ontroeren. In 2018 kwam hij erachter dat hij een hersentumor heeft en inmiddels is de kersverse vader uitbehandeld. Toch blijft hij positief:

Roy en Annick uit Over Mijn Lijk blijven positief

02:16