Ga naar de inhoud
Entertainment

Neef van Jan en Monique Smit gooit hoge ogen in DNA Singers

Beeld © RTL

Opnieuw staan er drie onbekende zangers op het podium van 'DNA Singers'. Ze hebben slechts één ding gemeen: dat ze familie zijn van een bekende artiest. In de aflevering van donderdag blijkt de neef van Monique (33) en Jan Smit (37) op het podium te staan.

"Hij is de prof en ik de gast vandaag"

Maar ja, dat weten de panelleden Jaap Reesema, Edson da Graça, Jeroen van Koningsbrugge en Gerard Joling bij aanvang van het programma nog niet. Desalniettemin geeft het Volendamse accent van de 32-jarige Patrick al snel weg dat zijn roots in het bekende vissersdorp liggen. De tweede hint geeft al het één en ander weg. "Ik zing voornamelijk rock in een coverband en dat is wel iets steviger dan wat mijn familielid zingt."

Jan
Lees ook:
Jan Smit treft maatregelen na onderkin-debacle

Het panel is onder de indruk van Patricks cover van Michael Bublé's 'Feeling Good'. "Ik heb geprobeerd te genieten, maar dat is gelukt. Ik was wel zenuwachtig hoor", vertelt de zanger. Geven zijn hoge noten al weg wie de bekende Volendammer in zijn familie is? Jeroen en Gerard gokken op Carola Smit, Anny Schilder of iemand van de 3J's. Jaap en Edson zetten hun stem in op Jaap Kwakman, Jan Keizer of Simon Keizer. "Wij weten het al. Je hebt onmiskenbaar het gezicht van je oom."

Jan
Lees ook:
Jan Smit blijkt waar feestbeest: 'Sambuca is echt mijn drankje'

Gaat Patrick een duet aan met een Keizer of een Smit?

04:02

Na het duet van Patrick en Monique weet het panel het zeker. Hij blijkt toch geen bekende oom te hebben. "Je bent natuurlijk familie van de familie Smit", raadt Edson. "Monique Smit", vult Jaap aan. Het andere panel sluit zich daarbij aan, waarna Monique het podium oploopt. "Wat is hij goed, hè? Hij is de prof en ik de gast vandaag. Ik ben onwijs trots op hem."

DNA Singers is op donderdag om 20.30 uur te zien op RTL 4. Kijk de aflevering terug bij Videoland.