Ga naar de inhoud
Entertainment

Marvel wint eerste acteerprijs ooit voor Angela Bassett in Black Panther

Angela Basset Beeld © ANP

Actrice Angela Bassett (64) heeft voor productiehuis Marvel, bekend van de populaire actiefilms, voor het eerst in de geschiedenis een belangrijke acteerprijs gewonnen. Zij kreeg dinsdagavond een Golden Globe voor haar vertolking van koningin Ramonda in 'Wakanda Forever', de tweede 'Black Panther'-film.

"Het maken van Wakanda Forever was door zijn afwezigheid voor de hele cast en crew een reis"

Angela werd gezien als favoriet voor het beeldje. De actrice memoreerde in haar toespraak acteur Chadwick Boseman, die de titelrol vertolkte in de eerste film. De acteur overleed in 2020 aan de gevolgen van kanker. "Het maken van Wakanda Forever was door zijn afwezigheid voor de hele cast en crew een reis", zei Bassett. "We rouwden, we gaven elkaar leven. We gingen om elkaar heen staan en beseften elke dag dat we in het licht en de geest van Chadwick aan het werk waren. We zijn trots dat we op zijn nalatenschap mogen voortbouwen."

Vervolg
lees ook:
Vervolg Black Panther vanaf 1 februari te zien op Disney+

De actrice geldt, zeker na haar Globe-winst voor beste vrouwelijke bijrol, als favoriet voor de Oscar in deze categorie. De Black Panther-sequel Wakanda Forever was in november een grote hit en bracht wereldwijd bijna een miljard dollar op. De film is vanaf 1 februari te zien op streamingdienst Disney+.