Ga naar de inhoud
Entertainment

Pauline Wingelaar onderneemt actie: 'Krijg altijd de vraag of ik zwanger ben'

Pauline Wingelaar Beeld © ANP

Sinds 1 januari draait het sportschoolpersoneel weer overuren, maar Pauline Wingelaar (36) is al een tijdje aan de slag om de beste versie van zichzelf te worden. De 'Echte Gooische Moeder'-ster is inmiddels al twaalf kilo kwijt, onthult ze in het blad 'Happy in Shape'. Toch is ze nog altijd onzeker over haar lichaam, met name over haar buik.

"Je gaat je toch afvragen of het niet gebeurd was als ik minder gestrest was geweest en gezonder had geleefd"

Pauline vertelt in het blad al haar hele leven te worstelen met haar gewicht en dat ze vaak 'geen tijd' als excuus gebruikt om maar niet te hoeven sporten, zeker zodra er eenmaal kinderen zijn. Na de zwangerschap van dochter Belle, die te vroeg geboren wordt en overlijdt, weegt ze 85 kilo. "Na het verlies van Belle heb ik mezelf wel dingen kwalijk genomen", vertelt Pauline. "Je gaat je toch afvragen of het niet gebeurd was als ik minder gestrest was geweest en gezonder had geleefd."

Pauline heeft namelijk PCOS, een disbalans in haar hormoonhuis­houding. "Het komt vaker voor bij vrouwen met overgewicht. Dat was voor mij ook een reden om te proberen een gezonder gewicht te krijgen", aldus de moeder.

Pauline Wingelaar ziet enorm op tegen geboortedag dochtertje: 'Komt allemaal weer terug'

01:46
Man
Lees ook:
Man Pauline Wingelaar hoopt dat ze begint aan ivf-traject: 'Zijn klokje tikt door'

Omdat Pauline niet enkel wil afvallen, maar ook lekkerder in haar vel wil zitten, besluit ze haar levensstijl te veranderen. "En het werkt, want ik ben nu een paar maanden bezig en ik merk dat ik me veel zelfverzekerder voel", vertelt een trotse Pauline.

Van de realityster mogen er nog een aantal kilo's af, maar ze is al supertrots op het huidige resultaat. Vooral met haar benen is Pauline blij. Haar buik blijft een grote onzekerheid. Pauline vertelt: "Op vakantie zat ik op een ligbedje. Er kwam een vrouw naar me toe die zei: 'Oh meid, ik vind het zo leuk dat je na alle ellende rondom Belle eindelijk weer zwanger bent.' Dat was ik dus niet."

De rest van het interview lezen? De nieuwe Happy in Shape ligt vanaf morgen in de winkel.

Zoontje
Lees ook:
Zoontje Pauline Wingelaar heeft maar liefst vijf namen: 'Geen grapje'