Ga naar de inhoud
Entertainment

Vriendin Matthijs van Nieuwkerk zwijgt op radio over DWDD-ophef

Martha Riemsma en Matthijs van Nieuwkerk Beeld © ANP

Martha Riemsma (46), de zestien jaar jongere vriendin van Matthijs van Nieuwkerk (62), is afgelopen maandag te gast in het radioprogramma 'Spraakmakers' op NPO Radio 1 wanneer haar liefje Matthijs ter sprake komt. Ze besluit wijselijk te zwijgen.

"Martha, sorry, maar Matthijs van Nieuwkerk is natuurlijk ook een beetje aan de wand gespijkerd"

Naast Martha is ook Bert Huisjes, de baas van omroep WNL, te gast in Spraakmakers. Op een gegeven moment gaat het gesprek over in opspraak geraakte BN'ers. Bert begint over Matthijs, die volgens het artikel in De Volkskrant met regelmaat redacteuren van De Wereld Draait Door zou hebben gekleineerd. Volgens de baas van omroep WNL worden er ook mensen 'tegen de wand' gespijkerd van wie nog niet bekend is wat wel of niet waar is. "Ik kijk even naar jou, Martha, sorry, maar Matthijs van Nieuwkerk is natuurlijk ook een beetje aan de wand gespijkerd en dat vind ik ook niet helemaal terecht, moet ik eerlijk zeggen.” Martha houdt echter, heel wijs, haar mond dicht en gaat dus niet in op de opmerking van Bert.  

Opvallend
Lees ook:
Opvallend oud filmpje Matthijs van Nieuwkerk duikt op

Waar Martha zich wel graag over uitspreekt is prins Harry, die ook door de pers aan de schandpaal wordt genageld. Zij snapt niet waar alle negativiteit over de prins vandaan komt en is zelfs fan van de Brit. “Elke keer als je hem ziet spreken, zie je gewoon een fatsoenlijke, welbespraakte jongen die probeert er het beste van te maken."

Matthijs
Lees ook:
Matthijs van Nieuwkerk werkt mee aan NPO-onderzoek

Britt Dekker weet: 'Er komen meer zaken als die van Matthijs van Nieuwkerk aan het licht'

01:47

Klik hier om het gesprek van Martha in Spraakmakers terug te luisteren.