Ga naar de inhoud
Entertainment

Kijkers te spreken over dít nieuwe element in Big Brother

Geraldine Kemper en Tatyana Beloy voor Big Brother Beeld © Wesley de Wit

Het gloednieuwe seizoen van 'Big Brother' is losgebarsten en kijkers zitten aan de buis gekluisterd. Fans van het programma zijn vooral te speken over een nieuw spelelement in het huis.

"Straks kunnen mensen gewoon niet naar het toilet omdat ze geen coins hebben"

Dit jaar spelen de kandidaten voor hun eigen luxe, want alles in het huis is te koop. Een douche, een tandenborstel en zelfs een onderbroek. Kandidaten kunnen hiervoor betalen met behulp van 'coins'. Zo mogen ze ook spullen voor elkaar kopen. Munten uitwisselen mag daarentegen niet. Bij aankomst krijgen alle inwoners zeven coins aangeboden, mits ze afstand doen van hun koffer. Doen ze dit niet, dan moeten ze vijf munten inleveren en gaan ze de villa in met slechts twee munten. Gedurende hun verblijf kunnen ze munten bijverdienen. 

Aan het begin van de avond wil Big Brother de inwoners trakteren op een luxe champagnepakket om de start van het avontuur te vieren. De kandidaten moeten hier echter al meteen hun coins voor inzetten. Als ze dit pakket willen nuttigen, zullen ze in totaal namelijk tien munten moeten inleveren. Vanwege de schaarste besluiten ze dit verleidelijke pakket te weigeren.

Big
Kijk ook:
Big Brother introduceert nieuwe spelelementen

Kijkers zijn razendenthousiast over dit nieuwe spelelement. Op Twitter schrijven ze: 'Echt leuk die coins. Het spel is gelijk begonnen.' Iemand anders vindt dat dit element 'ziek goed bedacht is'. 'Thank god dat ze in ieder geval een goed gevulde ijskast hebben en niet meer moeten overleven op enkel melk en brood', blikt deze twitteraar terug op voorgaande seizoenen.

Andere fans van het programma krijgen nu al 'stress' van deze speciale munten. 'Straks kunnen mensen gewoon niet naar het toilet omdat ze geen coins hebben', zegt een bezorgde kijker. 'Douchen kost coins? Die arme mensen gaan meuren.'

De
Lees ook:
De ex van déze BN'er doet mee aan dit seizoen van Big Brother

Dat is niet het enige wat anders is dit seizoen, want ook de exits gaan iets anders dan normaal. Niet de inwoners zelf nomineren de kandidaten die in de gevarenzone komen te zitten. Dit jaar is er één kandidaat die dat bepaalt, waarna de kijkers mogen stemmen. "Iedereen speelt z'n eigen spel", zegt Big Brother hierover tegen de inwoners. 

Ook het prijzengeld is dit jaar anders, want het geld dat de deelnemers kunnen winnen, kan niet meer oneindig stijgen. De winnaar ontvangt dit jaar niet meer dan 100.000 euro. Dit bedrag is vooraf vastgelegd door Big Brother zelf.

Big Brother-presentatoren geven rondleiding door nieuw huis

01:37

Big Brother is iedere maandag tot en met zaterdag om 20.30 uur te zien op RTL 5. Wil je de inwoners 24 uur kunnen stalken? Bekijk dan de livestreams bij Videoland.