Ga naar de inhoud
Entertainment

GTST luidt zinderende plottwist in: 'Deze keer veel te ver gegaan'

Marly van der Velden als Nina Sanders in GTST Beeld © RTL/screenshot GTST 11 januari 2023

Erik de Vogel (61) en Marly van der Velden (35) gaan als soapvader Ludo en -dochter Nina een bloedstollende verhaallijn tegemoet. Vanavond hebben kijkers van 'Goede Tijden, Slechte Tijden' op RTL 4 het begin van de eenzijdige oorlog tussen 'papa' en 'prinses' kunnen zien.

"Wij gaan papa samen helemaal kapotmaken"

Ludo Sanders, de godfather van GTST en de meest gehate persoon van Meerdijk, heeft al menig vijand tegenover zich gehad. Maar degene die hem nu met de dood bedreigt, zien kijkers vast niet aankomen. Het is zijn bloedeigen dochter Nina. 

Nina wil meedoen met Stefano’s plan

01:07

Ludo ontvangt al een tijdje bedreigingen die, zoals onlangs al te zien is, vanuit Stefano blijken te komen. Die koestert flink wat wrok naar zijn halfbroer en is het zat om zijn voetveeg te zijn. Nina ontdekt Stefano's wanpraktijken, beveelt hem ermee te stoppen, maar draait in de meest recente aflevering dus 180 graden.

Niet alleen wil ze dat Stefano doorgaat met Ludo bedreigen, ze wil paps – die haar als volwassen vrouw nog altijd liefkozend 'prinses' noemt – ook zelf het leven zuur gaan maken. "Papa is deze keer veel te ver gegaan. Dus ik weet niet wat je van plan was, maar ik doe mee. Wij gaan papa samen helemaal kapotmaken." 

Hamza
Lees ook:
Hamza Othman keert terug als Ilyas in GTST

Dat Nina's bedreigingen heel ver gaan, verklapt de maandtrailer met terugwerkende kracht al. Te zien is hoe Nina grinnikend naar een online bericht kijkt, met een foto van de villa van haar ouders. Daarbij staat: 'Hier woont die schoft. DM me voor adresgegevens. #schotinderoos #tijdvooreenrevolutie.' Nu is voor kijkers dus ook duidelijk dat de kans groot is dat die tweet van Nina zelf komt. Ook is in de maandtrailer te horen hoe Stefano, die in de aflevering van woensdagavond zijn plan om Ludo te drogeren met paddo's staakt, tot inkeer komt en háár beveelt op te houden met haar acties. 

Je kunt die maandtrailer hieronder bekijken: 

Shanti en Rik gooien het roer om na het verlies van hun kindje

01:05
Dit
Lees ook:
Dit waren de meest aangrijpende verhaallijnen uit GTST door de jaren heen

Wat Ludo gedaan heeft waardoor zijn prinses hem 'kapot' wenst? Nou, door zijn meest recente actie is zijn kleindochter Nola (indirect en onbedoeld) gewond en getraumatiseerd geraakt, waar Nina hem verantwoordelijk voor houdt. Het is namelijk Ludo die de politie achter Nina's rug inlicht over de criminele vader van Nola's schoolvriendin Chanel. Hier kun je zien hoe Nola tijdens de arrestatie van de crimineel ongelukkig ten val komt en haar oogkas verbrijzelt.

Hoe ver Nina echt gaat in het slopen van haar vader, gaan we de komende tijd zien. GTST is van maandag tot en met donderdag om 20.00 uur te zien op RTL 4 en vooruit te kijken bij Videoland.