Ga naar de inhoud
Entertainment

Hamza Othman keert terug als Ilyas in GTST

Hamza Othman als Ilyas in GTST Beeld © RTL/screenshot GTST 9 januari

Kijkers van 'Goede tijden, slechte tijden' worden maandagavond op RTL 4 verrast met de terugkeer van een oude bekende. Hamza Othman (24), die een jaar lang te zien was als Ilyas El Amrani, maakt zijn comeback in de soap om zijn oudere, impulsieve broer Marwan (Hassan Slaby, 36) te waarschuwen.

"Papa is woest en heeft je uit de familie gezet"

Marwan runt de door zijn familie opgezette buurtsuper in Meerdijk, maar krijgt hulp vanuit onverwachte en ongevraagde hoek. Kijkers konden in vorige afleveringen zien hoe zijn neef plotseling voor de deur stond, gestuurd door Marwans vader Sami (Hakim Traïdiak). Als die plotseling de foto van Marwans moeder uit de winkel haalt en haar een 'dooie vrouw' noemt, wordt het zwart voor Marwans ogen en gaat hij op de vuist met zijn neef. Daarna besluit Marwan om de handdoek in de ring te gooien en de winkel per direct te sluiten. 

Dat nieuws bereikt ook Marokko. En dan krijgt Marwan een belletje van Ilyas, die nu voor het eerst ook weer eens in beeld verschijnt. "Papa is woest, hè", zegt hij over hun strenge vader. "Het spijt me, maar papa wil ik dat ik je laat weten dat hij je niet meer hoeft te spreken. Hij heeft je uit de familie gezet. Je bent zijn zoon niet meer." 

Marwan krijgt slecht nieuws van Ilyas

01:36
Laura
Lees ook:
Laura doet aandoenlijk huwelijksaanzoek in GTST: 'Hopelijk niet te laat'

Toen Ilyas Meerdijk verliet, bleef er nog alle ruimte voor een comeback in het soapdorp. Of die tijd nu is aangebroken of dat het om een eenmalige terugkeer van Hamza gaat, moet nog blijken. 

Na de zomercliffhanger vorig jaar was te zien dat Ilyas samen met zijn vriendin Jojo (Stephanie van Eer) en vader Sami naar Marokko vertrok, nadat hij was neergestoken in de supermarkt. Hij verloor zijn geheugen, die hij langzaam terugkreeg.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20.00 uur te zien op RTL 4 en vooruit te kijken bij Videoland.