Ga naar de inhoud
Entertainment

Vertrouwenspersonen: 'Meer meldingen wangedrag sinds The Voice'

Beeld © ANP

Bij vertrouwenspersonen zijn na berichtgeving over vermeende misstanden bij 'The Voice of Holland' meer meldingen van grensoverschrijdend gedrag binnengekomen. Dit blijkt uit een interne peiling die de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVV) heeft uitgevoerd op verzoek van het 'AD'. Meer dan de helft van de ondervraagden gaf aan een toename te hebben gezien.

Twee derde van de klachten werd ingediend door medewerkers. In iets minder dan de helft van de gevallen was een leidinggevende degene die het ongewenste gedrag vertoonde, in een kwart van de gevallen betrof het een collega. In de meeste gevallen ging de klacht over intimidatie (ruim 56 procent), gevolgd door seksuele intimidatie (11 procent).

Chantal
Lees ook:
Chantal Janzen wilde minder presenteren, maar moest 'gat' The Voice vullen

Van de 173 leden van de LVV die de peiling invulden, gaf 89 procent aan dat er wat betreft grensoverschrijdend gedrag het afgelopen jaar meer bewustzijn is gekomen op de werkvloer. Zo worden mensen eerder aangesproken op grensoverschrijdend gedrag, zeggen de meeste vertrouwenspersonen. Daarnaast geven enkele respondenten aan dat er minder gezoend en geknuffeld wordt, bijvoorbeeld tijdens verjaardagen of kerst- en nieuwjaarsborrels. Ook durven mensen geen 'foute grappen' meer te maken.

Eén
Lees ook:
Eén jaar na onthullingen The Voice: 'Wangedrag op werk slechts klein deel van het probleem'

Vermeende misstanden achter de schermen bij het tv-programma The Voice werden vorig jaar januari naar buiten gebracht door het programma BOOS. Bijna een jaar later wachten de vermeende slachtoffers nog altijd op de uitkomst van verschillende onderzoeken van het Openbaar Ministerie (OM). De aantijgingen over zedendelicten richtten zich onder meer op rapper Ali B., zanger Marco Borsato en orkestleider Jeroen Rietbergen.

Bron: ANP/RTL Boulevard