Ga naar de inhoud
Entertainment

Johan Derksen bevestigt: 'Vragen Rob Kemps komen van Antoinnette Scheulderman'

De 10 Vragen Beeld © Williams Rutten

Afgelopen maandag is Johan Derksen (73) te gast in het SBS6-programma 'De 10 Vragen'. In het programma stelt Rob Kemps (37) - zoals de naam al doet vermoeden - tien vragen aan een bekende Nederlander. Deze vormen de basis voor een intiem gesprek, maar volgens critici krijgt de presentator deze ingefluisterd. En dat klopt volgens bromsnor Johan.

"Ik ben niet geïnterviewd door Rob Kemps, ik werd geïnterviewd door Scheulderman. En weer al die dingen waar ik niet over wilde praten"

In Koffie met Johan, een online rubriek van Vandaag Inside, blikt Johan terug op zijn optreden in het nieuwe programma van de Snollebollekes-ster. "Het was vreselijk", geeft hij eerlijk toe als hem wordt gevraagd hoe hij zijn deelname heeft ervaren. "Ik vind Rob Kemps een aardige jongen en het is een programma van Talpa. (…) Maar dan word je geïnterviewd, en ik heb dat vaker gehad, dan gaat een of andere juffrouw die je niet kent erin zitten knippen. De verkeerde dingen halen ze eruit en de verkeerde dingen laten ze staan. Ik heb daar alleen maar slechte ervaringen mee, als je heel veel opneemt en dan gaat samenstellen."

Patricia
Lees ook:
Patricia Paay werd 'beetje kregelig' door interview met Rob Kemps

Johan heeft het nog minder naar zijn zin als hij erachter komt dat Antoinnette Scheulderman, die Rob coacht en eerder met Johan werkt aan zijn boek, ook aanwezig is. Met haar heeft de sportjournalist nog een appeltje te schillen omdat ze zijn wensen niet respecteert tijdens het schrijven van zijn boek en te diep in zijn privéleven wil graven, waar Johan niet van gediend is. "Dus ik ga met Rob Kemps zitten in het Herman Brood Museum in Zwolle, met Scheulderman op de achtergrond, en alle vragen die zij aan mij gesteld had voor mijn boek kwamen nu uit de mond van Rob Kemps. Dus ik ben niet geïnterviewd door Rob Kemps, ik werd geïnterviewd door Scheulderman. En weer al die dingen waar ik niet over wilde praten."

Rob
Lees ook:
Rob Kemps reageert op vernietigende Volkskrant-recensie

Johan wil dan ook liever niet dat het gesprek wordt uitgezonden, maar krijgt te horen dat dat geen optie is omdat de uitzending 60.000 euro kost. "Toen zijn ze gaan knippen, waardoor er geen touw aan vast te knopen was natuurlijk. Ik wilde verder niet vervelend doen, maar het was een heel slechte ervaring voor mij. Als Rob Kemps mij gaat interviewen dan heb ik een gesprek met Rob Kemps, niet met Scheulderman die op de achtergrond staat." Een oortje heeft Johan niet gezien, maar "de vragen waren gewoon samengesteld door Scheulderman".

"Rob Kemps is een leuke jongen, maar niet zo’n getalenteerde jongen", haalt Johan nog één keer uit. "Nu interviewt hij iemand terwijl de vragen door iemand anders gesteld worden. Dat is een heel onnatuurlijke manier van interviewen."

Johan
Lees ook:
Johan Derksen blikt terug op kaarsverhaal: 'Was een biecht, geen grap'

Patricia Paay kijkt ook met gemengde gevoelens terug op het interview dat ze gaf aan Rob. De voormalig zangeres had gedacht dat het veel 'gezelliger' zou worden. Rob 'dramde' echter door met allerlei serieuze vragen, zo vertelde Patricia donderdagavond in de SBS6-talkshow HLF8. "Het werd zo serieus dat ik dacht: die vragen kunnen niet van jou komen. Ik kon me dat niet voorstellen. Het was zo serieus en hij dramde zo door", aldus La Paay.