Ga naar de inhoud
Entertainment

Catherine Keyl onthult oorzaak van storing HLF8

Catherine Keyl Beeld © ANP /Patrick Harderwijk

De uitzending van SBS-talkshow 'HLF8' van woensdag was een half uur vertraagd door een kapotte mengtafel. Dat vertelt vaste tafelgast Catherine Keyl (76) donderdag in het NPO-radioprogramma 'Spraakmakers', waar zij ook vaste tafelgast is. 'HLF8' begon pas rond 20.00 uur door een technische storing. In die periode zagen kijkers lange tijd een blauw scherm en daarna een oude aflevering van 'Wordt u al geholpen?'.

"We hadden ontzettend de slappe lach"

"Ik hoorde dat de mengtafel kapot was", vertelde Catherine in Spraakmakers. "Daardoor kon er niet geschakeld worden tussen de camera's en kan je geen programma maken." Meligheid was volgens Catherine troef bij de gasten tijdens het half uur dat zij moesten wachten. "We hadden ontzettend de slappe lach. Voor één keer in mijn leven had ik aan mijn familie gezegd dat ik in de uitzending zat. Ik kreeg gelijk appjes: 'Wat heb je gedáán?'"

Live-uitzending
Lees ook:
Live-uitzending HLF8 later van start vanwege technische problemen

Catherine gaf ook de tip aan presentator Sam Hagens, die zijn vierde uitzending deed, om te beginnen met de grap waar hij het programma mee opende: 'Welkom bij iets voor acht uur'. "Ik vind Sam heel erg goed", beklemtoont Catherine in Spraakmakers. "Ik gaf hem de tip: begin met 'welkom bij de uitzending van 8 uur', dat leek me wel geestig."