Ga naar de inhoud
Entertainment

AVROTROS reageert op boze Lenny Kuhr: 'We moesten keuzes maken'

Lenny Kuhr Beeld © ANP

AVROTROS heeft 'keuzes moeten maken' bij de registratie van Het Grote Songfestivalfeest 2022 dat woensdag op televisie te zien was. Dit jaar werd onder meer besloten om het optreden van songfestivalwinnaar Lenny Kuhr (72) te schrappen. Dat laat een woordvoerder van de omroep weten.

"Geen enkele artiest krijgt van tevoren de toezegging dat hij of zij op televisie te zien zal zijn"

"Het Grote Songfestivalfeest is een event van 2,5 uur", aldus AVROTROS. "Van dit event wordt een tv-registratie gemaakt van negentig minuten. We vinden het vervelend voor Lenny dat ze hier vooraf niet van op de hoogte was." De keuze om Lenny te schrappen werd mede ingegeven doordat de zangeres 'afgelopen jaren al wel in de registratie van het concert te zien was'. "Afwisseling in de opnames is belangrijk. En geen enkele artiest krijgt van tevoren de toezegging dat hij of zij op televisie te zien zal zijn."

AVROTROS
Lees ook:
AVROTROS knipt Lenny Kuhr uit songfestivalconcert: 'Respectloos'

Lenny is een van de vijf Nederlandse deelnemers die ooit het Eurovisie Songfestival won. Zij reageert op Twitter boos dat zij uit de registratie van het concert geknipt is. Tijdens Het Grote Songfestivalfeest, dat half november in de Ziggo Dome plaatsvond, traden tientallen acts op die ooit op het Eurovisie Songfestival te zien waren. In de line-up van de uitzending wordt nog wel gesproken over 'vijftien winnaars' van het songfestival die te zien zouden zijn. In de promotie van het concert werd Lenny als een van deze vijftien winnaars genoemd.