Ga naar de inhoud
Entertainment

Billie Eilish voelde zich 'jarenlang belemmerd' door haar lichaam

Billie Eilish Beeld © ANP

Billie Eilish (21) had jarenlang het gevoel dat haar lichaam zich tegen haar werkte, zo laat de zangeres weten in een interview met modetijdschrift 'Vogue'. De Amerikaanse zangeres pronkt samen met jonge klimaatactivisten op de videocover van het magazine. In het interview spreekt ze onder meer over haar relatie met haar lichaam.

De zangeres kreeg in haar jongere jaren een heupblessure, waardoor ze de danscarrière die ze voor ogen had niet kon nastreven. "Tijdens mijn tienerjaren haatte ik mezelf", deelt ze mee. "Veel van die haat kwam voort uit de boosheid die ik had jegens mijn lichaam, en hoe kwaad ik was op de pijn die het me deed en de dingen die ik erdoor heb verloren."

De zangeres heeft het gevoel gehad dat haar lichaam haar 'jarenlang belemmerde'. Het duurde lang voordat ze zich realiseerde dat haar lichaam er niet op uit was om haar te boycotten, deelt ze met de lezers.

Broer
Lees ook:
Broer Billie Eilish komt op voor zijn zusje na kritiek op liefdesleven

De zangeres laat vaker weten dat ze niet blij was met haar lichaam. Zo zei ze eerder in interviews bewust ruimvallende kleren te dragen zodat ze haar lichaam kon verbergen. Volgens Billie komt dat mede door sociale media. In onder meer het nummer OverHeated hekelt ze de onhaalbare schoonheidsidealen.

Billie laat zich eerder ook openhartig uit over haar Gilles de la Tourette: 

Billie Eilish vindt leven met tourettesyndroom 'erg vermoeiend'

00:20
Wassenbeeld
Lees ook:
Wassenbeeld Billie Eilish door het slijk gehaald