Ga naar de inhoud
Entertainment

Hans Klok geschrokken van circusongeluk Haarlem: 'Heel tragisch'

Hans Klok circusongeluk Haarlem Beeld © ANP

De schrik zit er goed in bij Hans Klok (53) nadat een collega van het Kerstcircus Haarlem woensdagavond van grote hoogte naar beneden valt. "Heel tragisch", reageert de illusionist tegenover 'Shownieuws'.

Hans ziet het ongeluk niet gebeuren. Hij kleedt zich op dat moment om voor zijn tweede act van de avond. Volgens de artiest gebeurt het tijdens een act met een groot draaiend rad. "Er gebeuren veel ongelukken mee", stelt hij. Het slachtoffer, een mannelijke acrobaat die gelukkig buiten levensgevaar is, valt 'een meter of vijftien' omlaag. "Nu is het afwachten. (...) Laten we hopen dat het goed gaat."

Circusartieste
Lees ook:
Circusartieste valt van grote hoogte naar beneden in Haarlem

Het circus meldt inmiddels dat de circusartiest naar het ziekenhuis is overgebracht en daar aanspreekbaar en buiten levensgevaar is. De acrobaat heeft veel pijnstilling nodig en wordt nog nader onderzocht op breuken of inwendig letsel. "Dit risico hoort bij het circus", pent het circus op de site. "Toch bieden wij onze oprechte excuses aan voor deze nare gebeurtenis waar u mogelijk helaas getuige van was." 

In het publiek zaten op het moment van het ongeluk ook veel kinderen. Zowel het circus als de gemeente Haarlem verwijzen de aanwezigen naar slachtofferhulp. "Het is belangrijk om niet te blijven rondlopen met nare beelden." 

Zomergasten
Lees ook:
Zomergasten veranderde leven Hans Klok: 'Werd gezien als iemand'