Ga naar de inhoud
Entertainment

Zoons Hans Kazàn stoppen na 27 jaar toeren met illusionistentrio

Illusionistentrio Magic Unlimited Beeld © ANP

Oscar en Renzo Kazàn en hun zakelijke partner Maartje van Olst stoppen eind deze maand met het illusionistentrio Magic Unlimited. Dat heeft het management van de groep woensdag bevestigd na berichtgeving in de 'Story'. De twee zoons van Hans Kazàn (69) en Maartje, de vriendin van Renzo, traden sinds 1996 op in binnen- en buitenland.

"Iedereen voelt de behoefte om meer tijd aan andere dingen te gaan besteden, zoals gezinnen"

Het laatste optreden zal op 29 januari zijn in Theater Het Park in Hoorn. "We hebben 27 jaar lang vrijwel doorlopend opgetreden en rondgereisd", meldt hun woordvoerder. "Iedereen voelt de behoefte om meer tijd aan andere dingen te gaan besteden, zoals gezinnen." Dit gevoel leefde vooral bij de 42-jarige Oscar, die met zijn vrouw en vier kinderen in Spanje woont.

Hans
Lees ook:
Hans Kazàn openhartig over aneurysma: 'Een sluipmoordenaar'

De formatie speelde op talloze grote buitenlandse podia in de VS, Europa en Azië. Zij waren het jongste trio illusionisten dat ooit in Las Vegas optrad. De drie goochelaars ontvingen in 2004 een onderscheiding van prins Albert van Monaco. Ook had Magic Unlimited een tijdje een show bij de TROS. De groep stond in de winter van 2014-2015 vijf maanden in het theater Wintergarten in Berlijn.

Steven
Lees ook:
Steven Kazàn in nieuwe realityserie gevolgd op weg naar Vegas

Hans Kazàn optimistisch na ziekteperiode: 'Kan weer vooruit kijken'

02:20

De keuze om te stoppen in Hoorn is heel bewust genomen, aldus hun management: "Een groot deel van het vaste Nederlandse team is er vanaf het begin bij geweest. Deze mensen willen wij er allemaal graag bij hebben tijdens de laatste voorstelling."