Ga naar de inhoud
Entertainment

Harry's House van Harry Styles bestverkochte plaat van 2022

Harry Styles Beeld © Getty Images

'Harry's House' van Harry Styles (28) is in 2022 het bestverkochte en gestreamde album van het jaar in Nederland. Dat blijkt uit het dinsdag gepubliceerde jaaroverzicht van hitlijstsamensteller 'GfK'.

Het derde soloalbum van de voormalig One Direction-zanger komt in mei uit en was direct een hit. In totaal staat de plaat zeven weken op de eerste plaats. Ook staat het sinds de release bijna het hele jaar in de top 10.

Ed Sheeran staat met = op plek twee en Taylor Swift eindigt met Midnights op de derde plaats. De laatste kwam eind oktober uit en staat op basis van slechts tien verkoopweken al in de top 3.

De nummer 1 van vorig jaar, 30 van Adele, staat dit keer op plaats 4. Ed Sheerans = stond een jaar terug nog op de negende plaats. Het kwam net als Midnights laat in het jaar, op 29 oktober, uit.

Harry
Lees ook:
Harry Styles laat volgers blozen met foto in onderbroek

Ed Sheeran en Adele staan het gehele jaar genoteerd. Daarmee zijn ze niet uniek want ook SOUR van Olivia Rodrigo (plaats 6), Dromen in Kleur van Suzan & Freek (8) en Fine Line van Harry Styles (10) weten de 52 weken vol te maken. Het album Fine Line eindigt al voor het derde jaar op rij bij de eerste tien. In 2020 staat de plaat op vijf in het jaaroverzicht en vorig jaar net als nu op tien.

Shania
Lees ook:
Shania Twain wil 'magie' maken met Harry Styles

Meerdere keren de honderd bestverkochte albums halen is lang niet uniek. Zo is Adele's 21, dit jaar op plaats 23, al voor de tiende keer van de partij. Ook haar andere succesalbum 25 boerde opnieuw goed (plaats 35) met een achtste jaarnotering op rij.

Adele
Lees ook:
Adele vijf keer per dag in therapie tijdens scheiding van Simon Konecki